Akçakale'de hayırsever iş adamlarından öğretmen evi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde hayırsever iş adamları ve Akçakale Belediyesi Başkanlığı'nın destekleriyle Öğretmen Evi'nin temeli atıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akçakale'de hayırsever iş adamlarından öğretmen evi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde hayırsever iş adamları ve Akçakale Belediyesi Başkanlığı'nın destekleriyle Öğretmen Evi'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine, Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Halil Etyemez, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, daire amirleri, hayırsever iş adamları ve Akçakaleli vatandaşlar katıldı.

Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez törende yaptığı konuşmada, "Burada öğretmen evinin temelinin atılmasına denk gelmiş olmam öylesine sevindirici ve öylesine güzel bir duygu. Eğitimci bir kardeşiniz olarak gerçekten beni çok mutlu etti. Öğretmene ne kadar çok değer verirseniz eğitime o derece değer vermiş olursunuz. Öğretmenin saygınlığını ne kadar yükseltirseniz, eğitimin değerini de o kadar yükseltmiş olursunuz"dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de konuşmasında, "Fazla söze gerek yok. Kaymakamımızı, Belediye başkanımızı ve Akçakaleli hayırsever iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Yükümüzü üzerimizden aldıkları için, bir eksikliğimizi tamamladıkları için içtenlikle minnetlerimi şükranlarımı sunuyorum. Birçok şeyi yapıyoruz. Alt yapı üst yapı ile ilgili Allah'a şükür kaynağımız var, paramız var. Hukümetimiz gönderiyor, yapıyoruz. Ama bu sosyal tesis konusu geçmişte çok kötü istismar edildiği için maalesef kaynak ayırmada zorlanıyoruz. Ceylanpınar'da aynı sıkıntımız var, Akçakale'de aynı sıkıntımız var. Ama Akçakale kendisine yakışanı yaptı Kaymakamımız önderliğinde temelini attı. İnşallah belediyemiz de biz de destek oluruz. Bu eseri biran önce tamamlar hizmete sokarız" dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise "Giden Kaymakamımızla ilk toplantımızda bu öğretmen evinin yapımını dile getirdik. İlçenin en büyük sorunun öğretmen evi yokluğu olduğunu söylemişti. Basın mensubu arkadaşlar da bu sorunu dile getirmişlerdi. Biz de bunun için mücadele edeceğimizi, ilçeye bir öğretmen evi kazandırmak için elimizden geleni yapacağımızı söylemiştik. Ancak bir gerçeğimiz daha vardır, sınıf ve derslik açığı varken, öğretmen evine imkan kalmadı. Ama sağ olsun Sayın Kaymakam Beyin organizesiyle, bizim Akçakale eşrafı ve Sayın Belediye Başkanımızın katkılarıyla bugün burada temel atıyoruz" dedi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, bu projede kendilerin yönlendiren Vali Celalettin Güvenç teşekkür ederek, "Akçakale ile ilgili sorunları götürdüğümüzde bu sorunları sahiplenen Sayın Milletvekilimize bu konuda desteklerini bizlerden esirgemediklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hususta bizimle beraber heyecan duyup hem idari anlamda çalışıp, hem de ekonomik anlamda destek veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi ki her şeyden önce Akçakaleli hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu hayırlı hizmet, kendilerine bir ömür hayırla yad edilmeleri için yetecektir"dedi.

Temel atma töreninde hayırsever iş adamları adına konuşan Hamit Ataman da şunları söyledi:

"Yıllardan beri ilçemizde büyük eksikliği olan ve ilçemize gelen öğretmenlerimizin kalacak yeri olmadığından dolayı, yapılması büyük önem arz eden, öğretmen evi yapımı için ilçemiz eşraflarının toplanarak oluşturduğu platform neticesinde ilçemize gelen öğretmenlerimizin kalabileceği ve sosyal tesislerden yararlanacağı öğretmen evinin temelini Sayın Kaymakamımız Eyüp Fırat'ın büyük emek ve katkıları, bizleri teşviki sonucu bu temeli burada atıyoruz."

Konuşmaların ardından temel atma butonuna basıldı. Platform üyelerine ve katkı sağlayan vatandaşlar, yetkililerce plaketle onurlandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber