41 CHP'li vekile soruşturma

Ergenekon duruşmasının yapılmasını engelleyen 41 CHP Milletvekili hakkında Silivri Cumhuriyet?Başsavcılığı soruşturma başlattı. Fezleke hazırlanıp Meclis’e gönderilecek.?Meclis dokunulmazlıklarını kaldırırsa 41 CHP’li ağır suçlamalarla yargılanacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
41 CHP'li vekile soruşturma

Helin Şahin

SİLİVRİ'DE HAKİMLERE TEHDİT VE SALONDA KARGAŞAYA YARGI EL KOYDU

ERGENEKON davasının dünkü duruşmasını basarak duruşmanın yapılmasına engel olan aralarında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin de bulunduğu 41 CHP Milletvekili hakkında soruşturma başlatıldı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 41 CHP'li hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “yargı görevini yapanlara baskı” ve “halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak” iddisıyla fezleke hazırlayacak. Meclise gönderilecek fezleke kabul edilirse CHP'liler hakkında dava açılabilecek.

CHP'li vekil yol gösterdi

Önceki gün Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüslerle Silivri'ye taşınan CHP, İP ve TGB mensubu, duruma salonunu basmalarına engel olan jandarma ve polisle çatışıp, Silivri Cezaevi'nin çevresini savaş alanına çevirmişti. Bariyerleri aşamayan eylemcileri, CHP Milletvekili Ali Özgündüz “Bariyerlerin burası zayıf nokta” diye yönlendirmiş ve eylemciler bariyerleri oradan başlayarak yıkmıştı.

Duruşma salonunda kaos

Dışarıda olduğu gibi duruşma salonunun içinde de CHP'liler ön plana çıkmıştı. Duruşma salonuna girmeden önce “Bu hakim ve savcıların çocukları yarın sokağa çıkamayacak” tehdidinde bulunan CHP Grup Başkanvekili İnce'nin yönlendirmesiyle 41 CHP'li duruşmayı devam ettirilemez hale getirmişti. Bazı CHP'liler yasak olmasına rağmen duruşma salonuna soktukları cep telefonlarıyla canlı yayınlara bağlanırken, bir vekil de salonun resmini twitter'den paylaşmıştı.

Duruşma salonunda, çelik bariyerleri aşmak için jandarmayla arbede yaşayan, slogan atıp, alkış yaparak ve yerlere vurarak duruşma salonunda kaos yaratan CHP'liler nedeniyle Mahkeme Heyeti “Can güvenliği ve sağlıklı bir duruşma imkanı kalmadığı” gerekçesiyle davayı ertelemişti.

Halkı kışkırtma, hakime tehdit

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 41 CHP'li hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık soruşturmayı “Görevli memura etkin direnme”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek ve yönetmek”, “Halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak”, “Suç işlemeye tahrik”, “Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs”, “Mahkeme heyetine hakaret”, “Mahkeme heyetine tehdit”,”Kamu malına zarar vermek” suçlarından başlattı.

Meclis'ten izin istenecek

Soruşturmada şüpheli listesinde CHP'liler Muharrem İnce, Ali Özgündüz, İsa Gök, Nur Serter ve Mahmut Tanal ilk sırada yer alıyor. Soruşturma başlatılanlar arasında İşçi Partisi yöneticileri, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yöneticileri ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticilerinin de olduğu öğrenildi. Savcılık, duruşma salonu içi ve dışarıdaki görüntü kayıtlarını inceleyerek, şüpheliler hakkında fezleke hazırlayacak. TBMM'ye sunulacak fezleke kabul edilirse CHP'liler hakkında dava açılabilecek.

MAHKEMEDE SLOGAN ATILMAZ BİLİYORUM

SİLİVRİ baskını nedeniyle hakkında soruşturma açılan 41 CHP milletvekilinden biri olan Nur Serter, STAR'ın sorusu üzerine, mahkeme salonunda, Muharrem İnce'ye 'Muharrem, tempo tutup slogan atalım' demesiyle ilgili ilginç bir savunma yaptı. İnce'ye 'slogan atalım' diye seslenmediğini iddia eden Serter, “Öyle bir şey olmadı. Arkadaşlar arkadan bazı şeyler söylediler onu aktardım. Mahkeme salonunun öyle slogan atılacak yer olmadığını biliyorum. Slogan atılarak bir yere varılmaz” diye kendini savundu. Muharrem İnce'nin “Bu yargıçların, savcıların çocukları bir gün sokağa çıkamayacak” sözlerinin tehdit olmadığını savunan Serter, “İnce, adaletle yapılmayan yargıları da hatırlatacak üslupta böyle bir cümle kullandı” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber