Erdoğan'dan polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dönümü mesajı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dönümü mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin gereklerini kendisine şiar edinen Türk Polis Teşkilatının, toplumsal olaylarda sağduyusunu muhafaza ettiğini ve halkla bütünleşerek devlet-millet beraberliğinin en güzel örneklerini sergilediğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkelerin kalkınmasında en önemli unsurlardan birinin istikrar olduğunu belirterek, bunun toplumda huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla mümkün olabildiğini ifade etti.

Türk Polis Teşkilatının Türkiye'de huzur ve güven ortamının sağlanmasında hayati önemi olan kurumlardan birisi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Toplumda, huzur ve güven ortamının tesis edilmesinin yanı sıra, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suç işlenmesini önleyici tedbirlerin alınması, olayların aydınlatılarak faillerin adalete teslim edilmesi de polislerimiz tarafından gerçekleştirilen önemli görevler arasında yer almaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Polis Teşkilatının, edindiği bilgi ve deneyimlerle halkın güveni, desteği ve işbirliği sayesinde hizmet kalitesini sürekli arttırdığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Özellikle son dönemde terörle, organize suç örgütleriyle ve kaçakçılıkla mücadelede çok başarılı operasyonlara imza atmaktadır. Hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin gereklerini kendisine şiar edinen Türk Polis Teşkilatı, toplumsal olaylarda sağduyusunu muhafaza etmekte, halkımızla bütünleşerek devlet-millet beraberliğinin en güzel örneklerini sergilemektedir. Bu düşüncelerle Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümünü kutluyor, şehitlik mertebesine ulaşan polislerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük fedakarlık, sabır ve cesaretle hizmetlerini sürdüren Türk Polis Teşkilatının bütün mensuplarına başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber