39 milletvekili 'hac'a gidecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacca gidecek olan milletvekili sayısında bu yıl patlama yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuna hac ibadetini yerine getirmek isteyen 39 milletvekili başvuruda bulunurken, vekiller diğer hacı adayları gibi kuraya girmedi. Hacı adayı vekiller arasında, Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Töre Komisyonu Başkanı Fatma Şahin, Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kiler ve Zeynep Tekin Börü gibi isimler de bulunuyor.

Kurban Bayramı tatilinin, hafta sonuyla birlikte 10 günü aşması, geçen yıl sayısı sadece 7 olan hacı milletvekili sayısının 39'a yükselmesine neden olan etkenlerden biri gösteriliyor. Kaldırılacak özel uçakla 3 Ocak'ta Suudi Arabistan'a gidecek olan vekiller, 19 Ocak tarihinde de yurda dönecek. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu'nun da eşiyle birlikte katılacağı kafilede, vekillerle eşlerinin yanı sıra üst düzey bürokratlar da yer alacağı bildirildi. 3 Ocak'ta 220 kişilik özel uçakla Cidde'ye inecek Milletvekili kafilesi, Mekke ve Medine'deki otellerde konaklayacak.

Hacı adayı vekiller arasında Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Töre Komisyonu Başkanı Fatma Şahin, Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kiler ve Zeynep Tekin Börü gibi isimler de bulunuyor.

Şükrü Önder, Mustafa Nuri Akbulut, Zeki Karabayır, Hasan Aydın, Şemsettin Murat, İsmail Katmerci, Mehmet Yaşar Öztürk, Mehmet Ali Bulut, Ali İhsan Merdanoğlu, İsmail Ericekli, Zülfü Demirbağ, Metin Kaşıkoğlu, Haluk İpek, Nusret Bayraktar, Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Gündüz, Niyazi Özcan, Mustafa Duru, Saffet Benli, Fazıl Karaman, Orhan Taş, Vahit Kiler, Mehmet Kılıç, Hasan Angi, Mehmet Sayim Tekelioğlu, Osman Kılıç, Halil Özyolcu, Sebahattin Yıldız, Kerim Özkul, Fatma Şahin, Maliki Ejder Arvas, Öner Gülyeşil, Ali Yüksel Kavuştu, Köksal Toptan, Ayhan Zeynep Tekin Börü, Mevlüt Çavuşoğlu, Orhan Erdem, Atilla Başoğlu, Ahmet Edip Uğur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber