MEB, LGS'de önemli değişiklikler yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, yeni dönem çalışmaları kapsamında Liselere Geçiş Sınavları'nda (LGS) önemli değişikliklerin yapılacağını bildirerek, "Sınavı artık düşünebilen ve yorum yapabilen öğrenciler kazanabilecek. Artık çocukların dershaneye gitmesine gerek kalmayacak. Türkiye'de ansiklopedik bilgi aktarılmasını çok abarttık" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da Belediye Konferans Salonu'nda yeni eğitim programıyla ilgili olarak konferans verdi. Konferansa Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, şube müdürleri ile birlikte çok sayıda öğretmen katıldı. İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, Türk eğitim sisteminin önemli tecrübelerle dolu olduğunu söyleyerek, Türkiye'de batı eğitim programlarıyla çocukların hep ikilemde kaldığını söyledi. Prof. Dr. Özdemir, "Eğitim sistemi çocukları farklılaştırmaktır. Çocuklardaki yaratıcılığı geliştirmek gerekiyor. Eğitim programını ve sistemini kendimiz yazmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'de zamanla Fransa hayranlığının yerine Almanya, Almanya hayranlığının yerini ABD ve ABD hayranlığının yerini AB'nin aldığını söyleyen Prof. Dr. Servet Özdemir, "Başkalarının teknolojilerini alarak gelişmek mümkün değildir" dedi.

Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminin nüfusun yüzde 80'inin köyde yaşadığı bir dönemde uygulandığını ve bugün ise nüfusun yüzde 80'inin şehirlerde yaşadığını söyleyen İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, "Eğitim, insanların problem görme ve çözme kapasitesini geliştirmektir. Türkiye'de eğitimin çocuğa bakış açısının değişmesi gerekiyor. Öğretmen anlayışının değişmesi gerekiyor. Ders anlayışının değişmesi gerekiyor. Eğitimin tüm süreçlerinde özelliklede teknolojisindeki değişiklik yapmalıyız" diye konuştu.

"Öğretmen eskiden öğrenciye bilgi aktarıyordu, biz istiyoruz ki öğretmen öğrenciye sorgulama aktarsın" diyen Prof. Dr. Özdemir, "Eğitim iki boyutlu bir iştir. Bir tarafı tekniktir, bir tarafı kültürdür. Kültür millidir, başkalarına benzemek zorunda değiliz. Teknik ise evrenseldir. Dünyadaki tüm teknolojik gelişmeleri alarak çocuklarımıza vermeliyiz" ifadelerini kaydetti.

Yeni başlatılan çalışmalar kapsamında, eğitimde gizli program uygulamasına ağırlık verildiğini vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, "42 tane yeni bina projesi geliştirildi. Bu bina projelerinde bize ait dokular var. Penceresine bakınca bize ait olduğunu görüyoruz. Kapısına bakınca bize ait olduğunu görüyoruz. Bu gizli bir programdır" dedi. Yeni dönem çalışmaları kapsamında sınavlarda önemli değişikliklerin yapılacağını belirten Prof. Dr. Özdemir, "Sınavlarda bilgiye ait bir soru olmayacak. Sınavı artık düşünebilen ve yorum yapabilen öğrenciler kazanabilecek. Artık çocukların dershaneye gitmesine gerek kalmayacak. Türkiye'de ansiklopedik bilgi aktarılmasını çok abarttık" diye konuştu.

Prof. Dr. Servet Özdemir, kitaplarda Nasrettin Hoca'nın "Parayı veren düdüğü çalar" fıkrasıyla hastasını rehin alan doktorun, "İpi un sermek" fıkrasıyla ipe un seren memurların yetiştirildiğini belirterek, "Aslında bu yönüyle eğitim sistemimiz de hedefimize ulaştık" diyerek espri yaptı.

Özdemir, "Okullar tatil olunca çocuklar seviniyor. Bu durumda hizmet sunan bizler düşünmeliyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber