Hazırlık sınıf okuyanlara kademe uygulaması nasıl olmalıdır

Ortaokul, lise ve yüksekokulda hazırlık sınıf okuyanlara kademe uygulaması nasıl olmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 1897 sayılı Kanunla değişik 36. maddenin (A) fıkrasının 6. bendinin (b) alt bendinde; “Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir.” denilmektedir.

Ortaokul ve dengi okullarla, lise ve dengi okulların hazırlık sınıfında geçen süreler de normal öğrenimden fazla olan sürelerden sayılmaktadır. Bu okullarda hazırlık sınıfı okuyarak mezun olanların memuriyete giriş derece ve kademelerine, hazırlık sınıfında geçen süre, kademe ilerlemesi olarak ilâve edilecektir.

Yükseköğrenim sırasında görülen hazırlık sınıflarına ise; madde metninde “Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların normal öğrenim süresinden fazla olması” hükmü kapsamında bulunmaması nedeniyle, söz konusu hükmün uygulanması mümkün değildir.

Bu duruma göre; ortaokulda hazırlık sınıfı okuyan devamında lisede de hazırlık sınıfı okuyan memura hem ortaokul hem de lise için ayrı ayrı kademe verilecektir. Fakat yüksekokulda hazırlık sınıfı okumasına kademe verilmeyecektir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber