Tarihi ev kül oldu

Of ilçesinde çıkan yangında iki tarihi ev ve bir serander yandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi ev kül oldu

İlçenin Tekoba köyünde Halit Ulu'ya ait tarihi ahşap evde çıkan yangın, kısa sürede bitişiğindeki Osman Ulu'ya ait tarihi ahşap ev ile Hasan Ulu'ya ait serandere sıçradı.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, köylüler ve Of Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Of Belediye Başkanı Murat Saral, yangının ardından köyde inceleme yaptı, vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Yangında maddi hasarın meydana geldiğini belirten Saral, "Çok şükür can kaybımız yok. İki tarihi evimiz ve bir seranderimiz yandı. Cana bir şey gelmemesi tesellimiz. Evlerimiz yeniden yapılır ama tarihi değerlerin yanmasına üzüldük" dedi.

Kibar Ulu ise fabrikada çalıştığı için eve gece saatlerinde geldiğini anlatarak, "Yatmaya hazırlanıyordum, dışarıda ışığın yanıp söndüğünü gördüm. Baktığımda alevler yükseliyordu. Avazım çıktığı kadar bağırdım. Bitişikteki evlerde uyuyan komşularımızı uyandırdım ve evleri boşalttırdık. Eğer yangın o evlere de sıçrasaydı büyük bir felaket yaşayacaktık" ifadelerini kulandı.

Tekoba Köyü Muhtarı Cavit Ulu ise evleri ve seranderi yanan Halit, Hasan ve Osman Ulu'nun akrabaları olduğunu ifade ederek, "Yanan evler dedemizden kalmıştı. Bu evleri kaybettiğimiz için üzgünüz ancak can kaybının olmaması tesellimiz. Büyük bir facia yaşadık. Diğer evlere de sıçrayabilirdi. Allah korudu. Yangını söndürmek için yoğun çaba gösteren itfaiye ekiplerimize, köy halkımıza ve komşularımıza teşekkür ediyorum" dedi

Evlerin sahiplerinin köyde bulunmadığı, daha çok yaz aylarında geldikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber