Ayvalık'ta TC'si kaldırılan bankaya tepki

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra ülke genelindeki Ziraat Bankası Şubelerinde bulunan ‘T.C.’ harflerinin kaldırılmasına ilişkin tebliğin bankanın ülke genelindeki tüm şubelerine ulaştığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayvalık'ta TC'si kaldırılan bankaya tepki

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra ülke genelindeki Ziraat Bankası Şubelerinde bulunan 'T.C.' harflerinin kaldırılmasına ilişkin tebliğin bankanın ülke genelindeki tüm şubelerine ulaştığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni sembolize eden T ve C harflerinin Balıkesir Valilik binasına konulmasına rağmen, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ziraat Bankası'nın tabelalarından T.C.'nin önümüzdeki günlerde kaldırılmasına ilişkin tebliğin, ülke genelindeki tüm şubelere olduğu gibi Ayvalık'a da ulaştığı bildirildi. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası'nın Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın imzasını taşıyan yazıda, TC harflerinin kaldırılacağı ancak bankanın başak şeklindeki Z ve B harflerinin üzerinde bulunan daha küçük ebattaki T ve C harflerinin kaldırılmadığının belirtildiği kaydedildi.

124 yıllık bir devlet bankası olan Ziraat Bankası'nın tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılmasına tepki gösteren Ayvalıklı bazı vatandaşlar, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünü elektronik posta ve dilekçe yağmuruna tutarak, logodan T.C.'nin neden kalktığını sordu.

BANKA SORULARI YANITLADI

Banka tarafından e-mail ve dilekçelere gelen yanı ise; “Bankamızın logosu, daha dinamik hale getirilmesi, kolay algılanması, farkındalığın artırılması amacıyla ziraat bankası amblemini oluşturan başak figürüne dokunulmaksızın logotype kısmında yer alan bankamız ismi büyük harften küçük harfe dönüştürülmüştür. Özetle yapılan değişiklik yazı kısmındaki modernizasyondan ibarettir. Bu değişim ile amblem logonun kullanıldığı mecralarda etkinliğinin ve farkındalığının artırılması amaçlanmıştır” şeklinde oldu.

Öte yandan T.C.'si kaldırılması tepkiyle karşılanan Ziraat Bankası'nın resmi internet sayfasında TC'siz yeni logoyla hizmet vermesi vatandaşların dikkatlerinden kaçmazken, Ayvalık Şubesi'ne önümüzdeki günlerde yeni logolu tabelaların gelmesinin beklenildiğinin altı çizildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber