Erzurum-Artvin karayolundaki yollar genişletiyor

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, havaların ısınmasıyla birlikte kolları sıvadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum-Artvin karayolundaki yollar genişletiyor

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, havaların ısınmasıyla birlikte kolları sıvadı.

Altıok, turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Uzundere ve Tortum'a uzanan karayolundaki tehlikeleri bertaraf etmek için harekete geçti. Altıok, Erzurum-Artvin karayolundaki dik rampaları traşlayarak yolun yüksekliğini standartlara uygun hale getirecek, virajlı yolları genişleterek araç trafiğinin daha tehlikesiz seyretmesini sağlayacak.

Uzun süren kış aylarını plan ve projeler hazırlayarak değerlendirmeye çalışan Kearayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte yollara döküldü. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanine giren yerlerde çalışmaların planlandığı gibi gittiğini belirten 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, "Yakın bir gelecekte bölgemizin önemli bir turizm merkezi haline geleceğini düşündüğümüz Uzundere'ye uzanan yolu rehabilitee etme adına biz de üzerimize düşeni yapalım istedik" diye konuştu.

Tortum-Uzundere-Artvin yolunun belli bölümlerinin istenilen standartta olmadığını, kimi yerde dik rampaların araç sürücülerinin işii zorlaştırdığını, kimi yerdeki sert virajların da kazalara davetiye çıkarttığını hatırlatan Bölge Müdürü Altıok, şunları kaydetti:

"Güzergahımızda öyle yerler var ki, çok dik. Bu rampalar özellikle kış aylarında araç sürücülerine sıkıntı yaşatıyor. Bu rampaları adeta traşlayarak düzeltecek, kodunu düşürerek rahatlama sağlayacağız. Tortum'un Uzundere yönüne çıkışındaki kavşağı da genişletiyoruz. Tortum Deresi'nin üzerini kapatarak burada yapacağımız iyileştirme ile sürücülerimize rahatlık sağlayacağız. Bu yolda kamulaştırma yapma mecburiyeti var. Arazi sahipleri ile konuşuyor, onları iknaya çalışıyoruz. Bir bürokrat olarak Tortumlu vatandaşlarımıza, özellikle arazi sahiplerine gösterdikleri kolaylıktan dolayı teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber