Selçuk, Endonezya ile eğitim köprüsü kuruyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Yogyakarta Sultanı Sri Sultan Hamengku Buwono’nun ve Endonezya’nın en önemli üniversitesi olarak kabul edilen Gadjah Mada Üniversitesi’nin daveti üzerine, Endonezya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selçuk, Endonezya ile eğitim köprüsü kuruyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Yogyakarta Sultanı Sri Sultan Hamengku Buwono'nun ve Endonezya'nın en önemli üniversitesi olarak kabul edilen Gadjah Mada Üniversitesi'nin daveti üzerine, Endonezya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kurumsal işbirliğini geliştirmek için Gadjah Mada Üniversitesiyle protokol imzalayan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bu görüşmelerle hem üniversitelerarası eğitim ve araştırma alanında işbirliğine gitmeyi hem de ülkemizle Endonezya arasında kültürel işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Endonezya'nın Gadjah Mada ve Yogyakarta Teknoloji Üniversiteleri ile yapılan görüşmeler ve imzalanan protokolle üniversitelerarası lisans ve lisansüstü öğrenci ve akademik personel değişiminin yanında Mevlana Değişim Programı gibi programlarla da eğitim alanında işbirliği çalışmaları yapılacak. Akademik Değişim Programı'nda öğretim üyeleri karşılıklı olarak ülkelerarası dersler verebilecek ve akademik çalışmaları beraber yürütebilecekler.

“ENDONEZYA İLE KÜLTÜREL BAĞLARI DA GELİŞTİRİYORUZ”

İmzalanan protokollerin hem Türkiye için hem de Selçuk Üniversitesi için önemli olduğunu kaydeden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “İki ülkenin üniversiteleri arasında imzalanan bu protokol ile bir çeşit devletlerarası eğitim anlaşması da yapılmış oluyor. Akademik değişimle öğretim üyeleri diğer ülkede ders verebilecekler. Çeşitli alanlarda yapılan akademik çalışmalarını beraber yürütebilecekler. Mevlana Değişim Programı ve Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno ile imzaladığımız protokol ile Erasmus Mundos çerçevesinde işbirliği programı gerçekleştireceğiz. Ülkemizle kültürel bağları güçlendirmek isteyen 250 milyonluk dev ülke Endonezya ile böylece hem eğitim alanında hem de kültürel alanda güzel bir işbirliği sağlanmış olacak” dedi.

Endonezya ile yapılan işbirliği protokollerinin yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Uluslararası İşbirliği Komitesi Başkanı olan George Iwan Marantika'nın ve Yogyakarta Teknoloji Üniversitesi delegasyonunun daveti üzerine bir toplantıya katıldı. Toplantıda Yogyakarta Teknoloji Üniversitesi'nin Selçuk Üniversitesi'yle eğitim ve öğretim alanında işbirliği geliştirmesi kararı alındı. Ayrıca, başta Yogyakarta Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tri Gunarsih olmak üzere bir delegasyonun Mayıs veya Haziran ayında Selçuk Üniversitesi'ni ziyaret edeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber