Kutlu Doğum programında yemekten 33 kişi zehirlendi

KASTAMONU'nun Çatalzeytin İlçesinde Müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında dağıtılan tavuklu pilavdan 33 kişi zehirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kutlu Doğum programında yemekten 33 kişi zehirlendi

Rahatsızlananlar hastanelerde gerekli tedav ilerinin ardından taburcu edildi.

İlçe merkezinde bulunan Hamam Cafe Restaurantta başlayan programa gelen misafirlere ilçe müftülüğü personeli tarafından Samancı Köyünde yapıldığı iddaa edilen tavuklu pilav ve ayram ikram edildi. Akşam saatlerinde mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleriyle Çatalzeytin İlçe Hastanesi'ne gelen vatandaşların yedikleri gıdadan zehirlendikleri tespit edildi. Hastanede müşahade altında tutulan vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Zehirlenenlerin bir bölümünün çocuklar olması anne ve babalarını korkuttu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce dağıtılan yemekten numuneler alındı. Olayın ardından hastaneye giden Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, "İlçemizde Kutlu Doğum Haftası programı çerçevesinde tavuklu pilav ve ayran dağıtıldı. Ya ayrandan ya da tavuktan kaynaklanan bir zehirlenme vakası meydana geldi. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber