Lojmanda değil villada oturdular

Haber Giriş : 26 Aralık 2005 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yapılan operasyonunun ardından, bir başka iddia da gümrükçülerin lüks yaşam sürdürdükleri üzerine ortaya atıldı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir gümrük memuru, kendileri için yapılan 60 dairelik lojmanlarda,

2 yıldan bu yana kimsenin oturmadığını, binanın harap halde olduğunu, meslektaşlarının da kentin içindeki lüks villalarda oturduklarını öne sürdü.

Gümrük memuru şöyle konuştu: ?Ortalama 1 milyar lira maaş alan meslektaşlarım son model lüks araçlara sahip. Çocuklarını en iyi kolejlerde okutup, yıllık izinlerini yurtdışında geçiriyorlar. Burası büyük bir yer değil. Alınan en ufak gayrimenkul ya da otomobil dikkat çekiyor. Böyle bir durumda haklarında soruşturma açılabileceğini bildikleri için kentin lüks semtlerine dağılıp, lüks villalarda oturmaya başladılar.? Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise ?Lojmanların 2 yıldan beri boş olduğunu ilk defa duyuyorum. Biz Kapıkule'ye çok uzağız. Lojmanların neden boş olduğu konusunda belediye olarak bir bilgimiz yok? dedi.

MÜLTECİYE Mİ AÇSAK

Edirne Valisi Nusret Miroğlu da konuyla ilgili şunları söyledi: ?Uzun yıllar önce yapılmış bu lojmanlar. Lojmanların tamamen boş olduğu doğrudur. Ancak neden oturulmadığını bilmiyorum. Yani orayı beğenmedikleri için oturup oturmadıklarını bilmiyoruz. Kapıkule'de sosyal hayat yok, malum. Çocuklarının okul durumu için başka yerlere gitmiş olabilirler. Burası devletin binası, değerlendirmek lazım. Ne yapabiliriz diye çok düşündük. Bu yıl için yeni bir proje hazırladık. Biliyorsunuz, Kapıkule'yi yeniliyoruz. Bu proje içinde lojmanlara da bir çare bulabilir miyiz diye düşündük. Mültecileri bile barındırmayı düşündük. Gümrük sahası içinde olduğu için.?

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber