Mersin'de fuhuş operasyonu: 70 gözaltı

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda, fuhuş yaptıkları ve yaşı küçük çocukları zorla fuhuşa sürükledikleri ileri sürülen 70 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de fuhuş operasyonu: 70 gözaltı

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları ihbar sonucu başlattıkları ve yaklaşık 9 ay süren teknik takibin ardından, bu sabaha karşı 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 36'sı şüpheli, 34'ü de mağdur kadın olmak üzere 70 kişi gözaltına alınarak, haklarında işlem yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada ise bazı elektronik malzemeler ile bir miktar uyuşturucu ve 1 av tüfeği ile geçirildi. Şüphelilerin, 'suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt kapsamında fuhşa teşvik ve aracılık etmek, fuhşa yer temin etmek ve çaresizliklerinden yararlanarak kişileri fuhşa teşvik etmek, insan ticareti yapmak, küçük yaşta çocukları fuhşa teşvik etmek, cinsel istismar' suçlarından sorgularının sürdüğü bildirildi.

Bu arada, aynı olayla bağlantılı olarak daha önce yapılan ara operasyonda yakalanan 3 kişinin, yaşı küçük 7 çocuğa fuhuş yaptırdıkları, örgütlü olarak mağdur bayanları zorla fuhşa sürükledikleri, internet siteleri üzerinden kadın pazarladıkları iddiası ile tutuklandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber