TKHK'dan sağlıkta şiddet mesajı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Çağıl: -"Çalışanlarımızın şiddetin herhangi bir şekliyle muhatap olması asla kabul edilemez"

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKHK'dan sağlıkta şiddet mesajı

Millet olarak sahip olduğumuz değerler en zor dönemlerde dahi birleştirici bir güç olmuştur. Problem çözme yöntemlerimiz arasında şiddetin hiçbir şekli toplumumuzca kabul edilemez görülmüş olup, çözüm süreçlerine katkı sağlamamıştır.

Sağlık personelimiz, vatandaşlarımızın sağlığını korumayı ilke edinmiştir. Bu kutsal hizmeti, yaşam hakkının kutsallığını savunarak, zaman ve mekân farkı gözetmeksizin, 7/24 çalışarak yerine getirmektedir. Bu anlayış ile hizmet veren çalışanlarımızın şiddetin herhangi bir şekli ile muhatap olması asla kabul edilemez.

Sağlık çalışanının hizmet verme hakkı ne kadar kutsal ve önemli ise vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alma hakkı da bir o kadar önemlidir. Bu hakkın gereği olarak, layığı ile hizmet sunulması ve sağlık çalışanlarımızın huzur ve sükûnet içinde görevini sürdürmesi bizim temel anlayışımızdır.

Seviyeli ve ilkeli, etik değerlere bağlı bir iletişim ve hizmet anlayışı ana prensibimizdir. Sağlık personelimiz bu kutsal görevi yerine getirmeye hayatını adamıştır. Tüm paydaşlarımızla birlikte, hizmetlerin güven ortamında verilebilmesi hususundaki desteklerimiz ve azami hassasiyetlerimiz devam edecektir.

Dr. Hasan ÇAĞIL
TKHK BAŞKANI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber