Operasyona rağmen rüşvet çarkı işliyor

Haber Giriş : 27 Aralık 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAPIKULE Sınır Kapısı'nda yapılan rüşvet operasyonu, gümrük görevlilerinin gözünü korkutmadı. Edirne'den Bulgaristan'a açılan ikinci sınır kapısı Hamzabeyli'den giriş-çıkış yapan TIR sürücüleri, halen rüşvet verdiklerini iddia etti.

TIR sürücüsü B.T., gümrük memurlarının kameralara rağmen rüşvet aldıklarını öne sürerek, 'Bunlar kameralara karşı da tedbirlerini almış. Memurlara, pasaport arasında fark edilmeyecek şekilde parayı uzatıyoruz' dedi.

Operasyon kapsamında en son dün de altı kişi daha tutuklandı. Toplam 69 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, firari memur E.T. de teslim oldu ve ifade vermek üzere Savcılığa sevk edildi.

KAMERA ÇÖZÜM DEĞİL

TIR sürücüleri, 'Sınır kapılarında verilen rüşvet sadece Türkiye'de olmuyor. Türkiye'den çıkınca Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan ve Makedonya'da da rüşvet veriyoruz' dedi. Bulgaristan'ın Lesova Sınır Kapısı'nda her tarafta kamera olduğuna dikkat çeken bir başka TIR şoförü de 'Kameralara rağmen rüşvet alıyorlar' dedi.

Avrupa'ya ihracat yapan firmalar, sürücülere gidecekleri ülkeye bir an önce varmaları için 100 euro veriyor. Sürücüler sınır kapılarında bu paraları dağıtıyor. TIR sürücüsü H.K., 'Ben Almanya'dan geliyorum. Gelene kadar tam 80 euro dağıttım' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber