Belediye'den dokunulmazlık kartı

Haber Giriş : 28 Aralık 2005 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan 8 zihinsel engelli artık karınlarını doyurmak için çevrenin maskarası olmayacak. Belediye engellilere 'Dokunulmazlık Kartı' çıkardı. Engelli bu kartla, istediği lokantada yemek yiyecek, berbere gidecek, ayakkabısını boyatacak ve çay-kahve içecek. Bunların karşılığında tek kuruş bile ödemeyecek

Kötü alışkanlıkları yok

İzmir'in Torbalı Üçe Belediyesi, duyanın "Keşke her belediye yapsa" dediği bir uygulamaya imza attı. Torbalı'da halkın sevgilisi olan ilçenin maskotu kabul edilen ve hiçbir kötü alışkanlığı bulunmayan 8 zihinsel engelliyi belediye koruma altına aldı ve birer 'dokunulmazlık kartı' verdi.

Hamam bile bedava

Engelliler bu kart sayesinde Torbalı sınırları içindeki tüm lokantalarda ücretsiz yemek yiyebilecek. Kahvehanelerde ücretsiz çay-kahve, meşrubat içebilecek. Ayakkabılarını parasız boyatıp, saçlarını parasız kestirecekler. Ayrıca çamaşırhane ve hamamlardan da ücretsiz yararlanacaklar.

Torbalı'nın Maskotu üç zihinsel engelli, kartlarını aldıktan sonra lokantada karınlarını doyurdu.

Kimse dalga geçemeyecek

Torbalı Belediye Başkanı ismail Uygur, "Bu zihinsel engellileri, bazı kişiler alaya alıyordu. Karınlarını doyurmak için para istediklerinde bin türlü maskaralığa malzeme yapılıyorlar 'Göbek at da para vereyim' gibi seviyesiz tekliflerle karşılaşıyorlardı. Artık bunlar olmayacak" dedi.

Hayırseverden destek

Başkan Uygur, "Zihinsel engellilerin harcamalarım belediyemiz ve hayırseverler karşılayacak" diye konuştu. Engelliler, kartlarım alır almaz önce berbere gidip saç-sakal kestirdi, sonra da ayakkabılarını boyattı. Ardından da lokantada gönüllerince yemek yediler

posta


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber