THK'den eğitime destek

Türk Hava Kurumu Azdavay Şubesi tarafından eğitime destek verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THK'den eğitime destek

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde faaliyette bulunan Kamuya Yararlı Dernek statüsündeki Türk Hava Kurumu Azdavay Şubesi tarafından eğitime destek amacıyla Azdavay Atatürk İlkokulu'ndaki yardıma muhtaç aile çocuklarına destek verildi.

Öğrencilere dağıtılmak üzere 250 adet defter, 500 adet kurşun kalem ve yine okuldaki yardıma muhtaç aile çocuklarının ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 30 top fotokopi kâğıdı ile okula 5 adet Türk Bayrağı teslim edildi.

Şube Başkanı Tacettin Kömür ile Şube Saymanı Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adem Karamehmet tarafından okul müdürlüğüne teslim edilen yardım sırasında başkan Tacettin Kömür konuşma yaptı.

Kömür, Türk Hava Kurumu Şubesi'nin Kurban Bayramı'nda kesilen kurban derileri, Ramazan ayında toplanan fitre-zekat, bağış ve üye aidat gelirleri ile ayakta durduğunu belirtti. Toplanan deri ve fitre-zekat gelirlerinin yüzde 50 sinin, fakirlerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Genel Başkanlık tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aktarıldığını dile getiren Kömür, son üç yılda sadece Azdavay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aktarılan miktarın ise 13 bin TL olduğunu kaydetti.

Kömür, "Bu payın yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ü de Diyanet Vakfı'na verildi. Halkımızdan gelen yardımlar yine halkımıza döndürülüyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber