Kaymakam'dan örnek proje; Öğrencilerin hayalleri gerçek oluyor

Ürgüp'te Kaymakamlığın projesiyle 5 bin 19 öğrencinin kompozisyon ödevi olarak yazdığı hayalleri birer birer gerçekleştiriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam'dan örnek proje; Öğrencilerin hayalleri gerçek oluyor

Murat Asil - Ürgüp ilçesinde ''Sen Yeter ki Hayal Et Belki Bir Gün Gerçek Olur'' Projesi kapsamında 5 bin 19 öğrencinin, kompozisyon ödevi olarak yazdığı hayalleri tüm imkanlar zorlanarak, gerçeğe dönüştürülüyor.

Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yılın Aralık ayında başlattıkları proje çerçevesinde, ilçe genelinde ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerden, hayallerini kompozisyon ödevi olarak yazmalarının istendiğini söyledi.

Projenin içeriğinden öğretmenlere ve öğrencilere hiç bahsetmediklerini ve kompozisyonları toplayarak değerlendirdiklerini anlatan Yılmaz, "Çocuklarımız en fazla gerçekleşmesini istedikleri 3 hayalini yazdı. İçlerinde çok soyut olanlar da vardı. Biz onları somutlaştırmaya çalıştık. Gerçekleştirilebilir ve yararlı olan bir hayallerini seçtik'' diye konuştu.

5 bin 19 öğrencinin kompozisyonlarında yazdığı hayallerini, bütün imkanları zorlayarak, birer birer gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Oyuncak hayal eden çocuklarımızın siparişlerini verdik. Oyuncakları gelecek. Mobilya isteyen çocuklar için de hayırseverlerimizle görüşüyoruz. 140 çocuğumuz uçağa binmeyi hayal etmişti. Havayolu şirketleriyle temaslarımız devam ediyor. Uçaklara bindirmeye başlıyoruz. Farklı şehirleri görmek isteyen çocuklarımız çok fazlaydı. En fazla talep Çanakkale'ye oldu. Bu çocuklarımızın hayallerini de en kısa zamanda düzenleyeceğimiz gezilerle gerçekleştireceğiz."

-Uzaya gitmeyi hayal edenlere simülasyon odası-

Kompozisyonlarında oyuncak ve balon turu isteyenler ile uçağa binmeyi hayal edenler olduğu gibi uzaya gitmek isteyen çocukların da çıktığını ifade eden Yılmaz, "Tabi uzaya gitme konusunda da çocuklarımızın hayallerini somutlaştırmaya çalıştık. Üniversitelerimizle görüşmelerimiz oldu. Bu hayali de üniversitelerin uzay simülasyon odalarını kullanarak gerçekleştireceğiz" dedi.

Yılmaz, Kapadokya bölgesinde yaşamalarının etkisiyle çok sayıda çocuğun hayalleri arasında balon turu olduğunu belirterek, bu konuda bölgedeki firmalarla yaptıkları görüşmeler sonucunda 215 öğrencinin isteğini yerine getirdiklerinin kaydetti.

-Annesi, babası hayatta olmayan çocukların hayalleri duygulandırdı-

Kendilerini duygulandıran ve çaresiz bırakan taleplerle de karşılaştıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizi en çok annesini ya da babasını kaybetmiş çocuklarımızın 'ben annemi rüyamda görmeyi istiyorum' ya da 'ben babamın gelmesini hayal ediyorum' yazmaları duygulandırdı. 108 çocuğumuz annesini veya babasını kaybetmiş. 'Annemle babamın kavga etmediği bir ev hayal ediyorum' diyen çocuklar oldu. 11 öğrenci de ailesinden hasta olan kişilerin sağlığına kavuşmasını hayal ettiğini yazmış. Bu aileleri ziyaret ederek, yardımcı olmaya çalıştık. Bir çocuğumuzun babasına kornea nakli gerekiyordu. Bu konuda bir hastanemizle görüşme halindeyiz. Olumlu cevap alırsak, kornea nakli de gerçekleşecek."

Proje ile kompozisyonlarına yazdıkları hayallerinin gerçekleşmesinin çocukları çok şaşırttığını ve mutlu ettiğini belirten Yılmaz, öğrencilerin isteklerinin gerçekleştirilmesi konusundaki çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber