Memura şark haberleri artık sıkıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in gündeme soktuğu "memura şark haberleri" artık bıkkınlık veriyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memura şark haberleri artık sıkıyor

18 Nisan 2013 tarihinde yayınladığımız haberde, şark görevi uygulayan kamu kurumlarından bir kısmına yer vermiştik.

Bu dosyamızda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi bazı kurumların bazı meslek memurları için zaten doğu görevi uygulamasını yürüttüğünü belirtmiştik.

Bu açıklamamıza rağmen, bugün Akşam gazetesinde "yeni memura doğu görevi" başlıklı bir haber daha yayınlanmıştır. Bu haberde şu ifadeler yer almaktadır:

İŞTE AKŞAMDA YER ALAN YAZI

ROTASYON DEĞİL DAĞILIM

Kamu personel sistemine dair bir başka önemli konu da, daha önce ilk bu köşeden verdiğimiz, kamu personelinin ihtiyaç duyulan illere, bölgelere gönderilmesi konusuydu. Bu konuda toplantılarda çok tartışıldı. Bakanlık rotasyon kavramını benimsemiyor. Bizzat Çelik'in kendisi, rotasyon yerine 'bölgeler arası dengeli memur dağılımı' tanımlamasını kullanıyor, ve bu şekilde kullanılmasını istiyor. Aslında , Çalışma Bakanlığının hayata geçirmeye çalıştığı değişiklik, basında son günlerde yer alan başlıkların da dışında, apayrı bir uygulama.

YER DEĞİŞTİRME SADECE MESLEK MEMURLARI İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Bu dengesiz dağılıma rağmen, Bakanlık tüm memurlar için bir ilden diğerine yer değiştirmeyi içine alan değişiklik yapmayacak. Yapılmak istenen; ihtiyaç duyulan illere yeterli sayıda 'meslek memuru' atamak, yani kadrolu meslek memurları açısından konuyu ele almak. Temel hedef; Doktor, hemşire, mühendis, avukat, vb. meslek memurlarının adaletli dağılımını yapabilmek.

MEMUR GİTMEK İSTERSE EK MADDİ İMKAN VERİLECEK

Bu konudaki bir başka husus da halen görevde olan memurların bu yer değişikliğinden etkilenmeyecek olması. Son günlerde bilgi kirliliği içerisinde yer bulan haberler, görev başındaki memurları yeterince tedirgin etti. Ne var ki bu tedirginlik şimdilik yersiz, çünkü Bakanlığın düşüncesi illere göre dengeli dağılımı memuriyete yeni girenlere uygulamak. Eğer görevdeki bir memur ihtiyaç duyulan bir ilde görev yapmak isterse, o memura da ek maddi imkânlar tanımak planlanan değişiklikler arasında.

BU DETAYLARIN HİÇBİRİSİNİN HAYATA GEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİL...

Yukarıda yer alan haber metninde yer alan detaylar anlamsızdır zira zaten uygulama bu yönde yürütülmektedir.

Bir kamu kurumunun hangi ilde ihtiyacı olup olmadığı merkezden belirlenmemektedir. Bu konudaki tespiti kamu kurumunun kendisi yapmaktadır. Kamu kurumunun İzmir ilinde ihtiyacı var ise KPSS tercih kılavuzunda İzmir ilinde ihtiyaç duyulan kadro unvanları zaten yer almaktadır. Yani yazılanlar rotasyon meselesinde olduğu gibi zaten uygulamada... Bunun dışında bir uygulama getirilmesi de kamu yararına uygun değil zaten....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber