Eşini, eşarbıyla boğarak öldüren kadın beraat etti

ESKİŞEHİR'de kendisini dövdüğünü öne sürdüğü eşi 43 yaşındaki Yaşar Demircan'ı eşarbıyla boğarak öldüren 46 yaşındaki Zarife Demircan beraat etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşini, eşarbıyla boğarak öldüren kadın beraat etti

Alpu ilçesine bağlı Karakamış Köyü'nde 24 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk annesi Zarife Demircan, kendisini dövdüğünü öne sürdüğü eşi Yaşar Demircan'ı eşarbıyla boğarak öldürdü. Gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zarife Demircan İfadesinde şöyle dedi:

"26 yıllık yaşantım kabus içinde geçti. Sürekli bana eziyet ediyordu, gerek çocuklarımı, gerek beni sürekli dövüyordu. Beni başka erkeklere satmaya kalktı. Buna karşı çıktığım için dünyanın sopasını yedim. Erkeklere satmak için şehre götürdü ve yolda otostop yaptırmaya çalıştı. Yapmayınca saatlerce beni dövdü. Kendi öz babasını da dövüyordu. Babasını döverek tek gözünü kör etti. Araya ben girmeseydim babasını öldürecekti. Bunca eziyete artık tahammül edemez hale geldim. Olay gecesi eve alkollü gelen eşim porno film koyarak bana da zorla seyrettirmek istedi. Daha sonra zorla tecavüz etmeye kalktı. Karşı koyunca da beni yine dövdü. Boğazımı sıkarak boğmaya kalktı. Kendimi korumak için suçu işledim. Pişmanım."

15 YILA MAHKUM OLDU

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Zarife Demircan, 27 Aralık 2011 Aralık ayında mahkeme heyeti tarafından önce ömür boyu hapis, ardından da hafifletici nedenleri göz önünde bulundurarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KARGITAY BOZDU

Zarife Demircan'ın avukatları verilen cezaya itiraz ederek kararı temyize gönderdi. Yargıtay, meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmadığını belirterek kararı onamayarak dosyayı geri gönderdi. Zarife Demircan yeniden 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Mahkeme önceki duruşmalarda Zarife Demircan'ın tahliyesine karar verdi.

Tutuksuz yargılanan Zarife Demircan bugün yapılan duruşmada son kez heyet karşısına çıktı. Demircan, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, cinayet olayın meşru müdafaa sonucunda işlendiğine kanat getirerek sanık Zarife Demircan'ın beraatine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber