Başbakan memur maaş artışındaki prensibi açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın son 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında, 2005 yılının kısa bir muhasebesini yaptı. Erdoğan konuşmasına 2006 yılının Türkiye'ye ve tüm dünya milletlerine huzur, barış ve refah getirmesini dileyerek başladı. 2005 yılının herkes için yorucu, bir o kadar da başarılarla dolu bir yıl olduğuna işaret eden Erdoğan, bu yılın insaf ve vicdan sahibi herkeste hayranlık uyandıran bir dinamizm içinde geçtiğini kaydetti.

Ekonomide atılan adımları ayrıntılı bir şekilde anlatan Başbakan Erdoğan, memur maaş artışları konusunda da önümüzdeki dönem yapılacak çalışmayı açıkladı. Erdoğan, "Maaş artışlarında hükümetimizin bir prensibi var. Az maaş alana çok, çok maaş alana ise daha az zam yapmak suretiyle maaşlar arasındaki dengesizliği gidermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu prensibimizi uygulamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

2006 yılında kümülatif bazda en düşük dereceli memur maaşının yaklaşık yüzde 20, ortalama memur maaşının yaklaşık yüzde 13, en yüksek memur maaşının ise yüzde 5.1 oranında artacağını bildiren Erdoğan, "Bu artışlarla en düşük dereceli memurun maaşı Ocak ayında 541 milyon TL'den 595 milyon TL'ye, Temmuz ayında ise 650 milyon TL'ye yükselecektir" dedi. Bu rakamların yeterli olmadığını belirten Erdoğan, "Bunları biz yeterli bulmuyoruz. Ancak ekonomimiz daha ileri noktalara eriştikçe artışlarda dengeli bir şekilde şüphesiz ki o orandan artacak ve inşallah arzu ettiğimiz refah düzeyine hep birlikte ulaşacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber