Skandal öğretmen parti kuracakmış

Haber Giriş : 31 Aralık 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nin Kelekçi Beldesi'nde görev yaptığı okulun öğretmenler odasındaki Atatürk fotoğrafının bulunduğu tabloyu geçen pazartesi sabahı yere atıp, çiğneyen, Cumhurbaşkanı'nın görevden alınması için Cumhuriyet Savcılığı'na sikayet dilekçesi verdiği ortaya çıkan resim öğretmeni Fadime Demirtaş, deli olmadığını, emekli olunca milli görüş tabanına hitap eden bir parti kuracağını söyledi.

Denizli'de yayın yapan yerel Deha TV'ye konuşan olay öğretmen Demirtaş, herşeyin bir anda geliştiğini söylerken, Atatürk milliyetçiliğini kabul etmediğini, Türk milliyetçisi olduğunu öne sürdü. "Orada amaç Atatürk portresiyle alakalı değildi. Neden benim yaptığım bir davranış üzerine bu kadar gidiliyor? İnançlarımdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ben dürüst olduğuma inanıyorum" diye konuşan Fadime Demirtaş şunları söyledi:

"Ben Atütürk milliyetçisi değilim, Türk milliyetçisiyim. Soyum çok daha ilerilere, milattan öncelere kadar uzanıyor. Müslümanım. Atatürk milliyetçiliğini kesinlikle tasvip etmiyorum. Atatürk'ün tabulaştırıldığına inanıyorum. Atatürk'ün doğruları vardır, yanlışları vardır. Daha gerçekçi bir platforma oturtulmalı. Atatürk'ü koruma altına alan kanunlar var. Bu kanunlar kaldırılırsa daha gerçekçi bir şekilde değerlendirilecektir."

PARTİ KURACAKMIŞ

Emekli olduktan sonra parti kuracağını, Cumhurbaşkanı olmayı düşündüğünü anlatan Demirtaş, partinin milli görüş tabanında olacağını ve rejim düşüncesinin ise ne Cumhuriyet, ne şeriat olduğunu söyledi. Demirtaş, "Parti isimleri vermek istemiyorum. Bazı doğruların, değiştirilemeyen doğruların tekrar anayasa haline getirilmesi, şu anda mevcut olan modern hukuk sisteminin kazanımların da içinde olduğu daha çağdaş bir anayasa. Yeni bir rejim olacak belki de. Ama Cumhuriyet olmayacak. Mevcut iktidarı tamamen ihanet eksenli olarak değerlendiriyorum. Milli görüşe ihanet edilmiştir" diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu'nda gözetim altına alınması kararlaştırılan olay öğretmen Fadime Demirtaş, sınıftaki tabloyu jandarmanın gelip zor kullanarak asmaya kalkması sonucu kendini kaybettiğini ve pencereden dışarı attığını söyledi.

'PORTRE DÜŞTÜ VE CAMI KIRILINCA AYAKLARIMA TAKILDI'

"Öğrencilerimin yaptığı resimleri, sınıfa ve öğretmenler odasına asıyordum. Bunun için buradaki Atatürk portrelerini kaldırttım, depoya gönderdim ve yerine öğrencilerin yaptığı resimleri astım" diyen Demirtaş, olayı şunları anlattı:

"Ertesi gün çocuklarımın resimlerini kaldırmaları üzerine sinirlendim ve Atatürk portresini yerinden almak istedim. Bu arada poster düştü ve kırıldı. Ayağıma da takıldı. Öğretmen arkadaşlar bana komplo düzenlemiş olabilir. Jandarma geldi ve tabloyu yeniden asmaya kalkıştı. Zor kullandılar. Ben de engel oldum. Bu arada kendimi kaybetmiş olabilirim. Portreyi camdan dışarı attım" diye anlattı.

Akli dengesinin gayet yerinde olduğunu, hakkında akli dengesinin yerinde olmadığı yolundaki ikinci rapora çok şaşırdığını söyleyen Demirtaş, sürgün gönderildiği için okulu hiç sevmediğini, ısınamadığını, gönülsüz görev yaptığını belirtti.

'AMACIM ATMAK DEĞİLDİ'

Olayda kasıt aradığını yineleyen Demirtaş, "Okulumuzun duvarlarında boş yerler çok, başka bir yere asabilirlerdi, neden yani öğrenci çalışması indiriliyor. Ben bir kasıt arıyorum. O duruma getirene kadar geçen süreç önemli. Amacım atmak değildi. Öyle olsaydı bundan önceki hafta indirmiş olduğum gençliğe hitabeyi yırtar atardım, ne yaptım güzelce depoya kaldırttım" diye konuştu.

"Gül Devrine Seyahat' başlıklı bir de basın bülteni yayınlayan Demirtaş, "Benim bir siyasi yol haritam var. Bunu uygulamaya koydum. Zaten emekli oldum sayılır. Tebellüğ belgesi bekliyorum. Ardından da siyasi çalışmalarımı başlatacağım. Kelekçi'deki bu okula isteyerek atanmadım" dedi.

SP'Lİ BAŞKAN KINADI

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Mustafa Sezer, Kelekçi beldesinde Atatürk'e hakaret eden öğretmen Fadime Demirtaş'ı şiddetle kınadıklarını söyledi. Demirtaş'ın basın mensuplarına milli görüşçü olduğunu söylediğini hatırlatan SP İl Başkanı Sezer, partilerine üye olmadığı gibi, yaptıkları araştırma sonucunda üyelerinin içinde de kendisini tanıyan kimsenin olmadığını belirtti. Kuvayı Milliyeci olduğunu anlatan Sezer, şu görüşleri dile getirdi:

"Ulu Önder Atatürk'e hakaret olayının kahramanı olan öğretmen Fadime Demirtaş'ı ve gerçekleştirdiği olayı şiddetle kınıyoruz. Ancak cinnet getiren bir insan Fadime Demirtaş'ın yaptıklarını yapar. Eğer yaşasaydı en büyük milli görüşçü olacağına inandığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan ve yapılacak olan her türlü saygısızlığın karşısındayız. Dengesiz birinin, kendini Milli Görüş tabanından yetiştiğini söylemesinin ardında art niyet arıyoruz, birilerinin provokasyon olacağını düşünüyoruz. Atatürk'e hakaret edenler bilsin ki, bunların modası geçmiştir. Atatürk'e hakaret edenler bizim ismimizi kullanmasınlar."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber