OMÜ'de yeni bir 'hukuksuzluk' daha ortaya çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2005 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te kurulan bir komisyonla yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mercek altına alındığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ilginç bir olay daha ortaya çıktı. Emeklilik süresi dolan sivil savunma uzmanının üniversitenin "uzmanlık" kadrosuna alındığı öğrenildi. 3 ay çalıştıktan sonra emekliliğini isteyen uzmanın yeni kadrosu sayesinde 10 milyar lira daha fazla ikramiye ve aylık en az üçte bir daha fazla emekli maaşı almaya hak kazandığı bildirildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, İçişleri Bakanlığı kadrosunda "sivil savunma uzmanı" olarak çalışmakta olan ve emeklilik süresi olan Nihat Aydın isimli uzmanın, yönetim tarafından üniversitenin uzman kadrosuna alındığı ortaya çıktı. Aydın'ın uzman kadrosuna geçtikten 13 ay sonra emekliliğini istediği, emeklilik ikramiyesinde yaklaşık 10 milyar lira fazla, emekli maaşında ise aylık en az üçte bir fazla maaş alma hakkını kazandığı belirtildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in başkanlığında kurula 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da söz konusu iddiaları gündemine aldı. Komisyon, Nihat Aydın'ın 1 Nisan 2004 tarihinde "Sivil Savunma Uzmanı" olarak rektörlüğe başvurarak, "1969-1970 eğitim-öğretim yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldum. Boş bulunan 2547 sayılı yasaya bağlı bulunun 1. dereceli uzman kadrosuna atanabilmem için gerekli işlemin yapılmasını saygılarımla arzederim" şeklinde dilekçe yazdığını tespit etti.

Rektörlüğün oybirliğiyle Aydın'ın atanmasına karar verdiğini, Rektör Ferit Bernay'ın da jet hızıyla kararı onayladığını ortaya çıkaran komisyon, ancak Aydın'ın yeni görevinde 13 ay çalıştıktan sonra emekliliğini istediği ve "kıyak emeklilik"ten yararlanmak için böyle bir yolu seçtiği iddialarını araştırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber