2006'nın ilk eylemi öğretmenlerden

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılının ilk eylemini öğretmenler gerçekleştirdi. Maaş yetersizliği karşısında ek iş yapmak mecburiyetinde bırakıldıklarını ifade eden öğretmenler, Ankara'nın merkezi Kızılay'da limon ve simit satıp dikkat çekmeye çalıştı. Öğretmenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri karneyi evine postalayarak, sorunların çözümsüz bırakılması halinde 2006 yılının eylem yılı olacağını açıkladı.

Öğretmenler, Kızılay Postanesi önünde başlattıkları yeni yılın ilk eyleminde, maaşlarının azlığı ve ek iş yapmak mecburiyetinde bırakıldıklarını dile getirdi. Simit ve limon satmak durumunda bırakıldıklarını dramatize eden öğretmenler, başkentlilere simit ve limon sattı. Öğretmenler burada yaptıkları basın açıklamasında, yıllardır çözülemeyen mesleki, ekonomik ve özlük sorunlarını dile getirerek, hükümete ve Milli Eğitim Bakanı'na seslendi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'na üye yaklaşık 100 öğretmen, Başbakan Erdoğan'ın 1. sömestri dönemine ait karnesini de açıklayarak, karneyi Keçiören'deki evine iadeli taahhütlü gönderdi. Genel Başkan Gürkan Avcı'nın açıkladığı karnede Erdoğan'ın, sık sık yurt dışı gezilere katılmasından ötürü Beden Eğitim ve Coğrafya dersinden 10, hitabetinin güçlü olmasından ötürü Edebiyat dersinden 10 not aldığı görüldü. Ancak, öğretmenlerin yaşam ve hayat koşullarını iyileştirmediği için Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilgiler dersinden 0, öğretmenlerin maddi güçlükler altında bırakılması nedeniyle psikoloji, tarih ve biyoloji derslerinden de 0 not aldığı kaydedildi.
Başkan Avcı, ayrıca Başbakan Erdoğan'ın öğretmeni karşısında ellerini önünde bağlamış mahcup bir halde durduğunun resmedildiği kara kalem karikatür çalışmasını da basına gösterdi. Avcı, Başbakan Erdoğan'ın bu gidişle 2. dönemde sınıfta kalacağını, hatta okuldan atılmakla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Eğer önümüzdeki dönemde kendine çeki düzen vermez, ödevlerini yapmaz ve öğretmenlerine karşı yaramaz, tembel ve haşarı öğrenci görüntüsünü değiştirmezse okuldan atılması bile söz konusu olabilir" diye konuştu.

Avcı, yeni bir yılın başlangıcı olan bugün birçok kişinin, akşamın verdiği mahmurluğu üzerinden atabilmek için haklı olarak evlerinde dinlenirken, kendilerinin haklarının peşinde koşma mücadelelerini sürdürdüklerini kaydederek, bu zamana kadar öğretmenlerin taleplerinin görmezlikten gelindiğini ifade etti. Öğretmenler, eylemde ellerinde siyah zemin üzerine yazılmış, "Öğretmene şaşı bakan Kemal Unakıtan ve Bakan Çelik, öğretmenin itibarını beş paralık etti. Hep açız, çoluk çocuk, yeter mi? İki buçuk, şantiyeye değil, eğitime bütçe" şeklinde yazılı dövizle tepkilerini dile getirip seslerini yetkili yerlere ulaştırmaya çalıştılar. Avcı, bir öğretmenin en az bin YTL maaş alması ve ek ders ücreti saatinin de 10 YTL olması gerektiğini söyledi. 2006 yılının bu ilk eylemi olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber