Memur bey, trafik cezasını kart puanımdan düşün

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet, trafik cezalarının kredi kartıyla tahsili için ekip otolarına POS cihazı koyacak. Merak edilen cezaların hediye puandan düşülüp düşülmeyeceği.

Kredi kartları günlük yaşamın vazgeçilmez parçası haline gelirken müşterilerin birikmiş puanları ilginç kolaylıkları beraberinde getiriyor. Bankaların, kredi kartları pazarından pay kapmak için geliştirdiği "Para puan" uygulaması ile trafik polisleri yeni hesaplarla karşılaşacak. Emniyet, cezaların kartla tahsilini yaygınlaştırmayı hedeflerken "hediye puanla ceza mahsuplaşması" olup olmayacağı da merak ediliyor.

EKİP OTOSUNA POS
Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi'nin de desteklediği, "kredi kartıyla peşin ceza" uygulamasına önem veriyor. Bu yaklaşım trafik memurlarının sürücülerle para alışverişi yapmasını önlenecek. Maliye de 'ekip aracından yapılacak elektronik tahsilat' sayesinde yüzbinlerce ihbarnameyi takip etmekten kurtulacak. Emniyet, trafik cezalarının, ekip araçlarına konulacak POS makineleri sayesinde kredi kartı ile ödenebilmesine imkan sağlayacak. Bu sayede, ihbarlı olarak kesilen ve Maliye'ye gönderilen cezaların tahsilindeki tıkanıklık aşılacak.

BKM NE DİYOR?
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) uzmanları, ekip otolarına konulacak POS makineleriyle ceza tahsilinin mümkün olduğunu ancak hangi bankanın cihazının kullanılacağının öncelik kazanacağını belirtiyor. Her bankanın farklı puan uygulamaları olduğuna dikkat çeken yetkililer, puanla ödeme için ekip otosunda mutlaka kartı veren bankanın POS cihazının olması gerektiğini belirtiyor. Yetkililer, bunun için Maliye veya Emniyet'in ihale açarak tahsilat için banka seçebileceklerini kaydediyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber