Erdoğan: O vekile adam demeye dilim varmıyor/ Video

Başbakan Erdoğan, Bakan Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle CHP’li Kamer Genç’i sert sözlerle eleştirdi. “Edepsiz” ve “müsfette” ifadelerini kullanan Erdoğan, “O şahsa adam demeye dilim varmıyor” dedi.

Haber Giriş : 30 Nisan 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

Aile Bakanımıza ağza alınmayacak ifadelerle bir saldırı düzenlendi. Bu edepsizliği kınıyorum. Aradan günler geçmesine rağmen CHP'den herhangi bir özür de gelmedi. Kılıçdaroğlu'na 'kadın hakları' dediğinde bu olayı hatırlatacağım. 'Yalancıdan Başbakan olmaz' diyordu. Evet yalancıdan ve edepsizi Meclis'e taşıyandan Başbakan olmaz.

Her 1 Mayıs öncesinde olduğu gibi bazı gruplar ve sendikalar 1 Mayıs'ı çatışma ortamına döndürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

*Erdoğan: Merkez Bankası'nın nasıl soyulduğunun belgesini göstereceğim

Dün bazı sendikalarla bir araya geldim. Artık alışılmış bazı komplekslerin ve tabuların yıklması gerektiğini söyledim. Taksim'deki çalışmalardan bahsettim ve burada yapılacak törende Allah göstermesin, bir provokatif eylem neticesinde burada olabilecek bir hareketlenmede, bırakın 20-30 kişi 1 kişinin bile ölümüne dayana bilir misiniz? diye sordum kendilerine. Böyle bir şey olursa bunun hesabı bize sorulacak. Bizim emekçi kardeşlerimiz bu ülkede 1 Mayıs'ı kutlayamazken, bunun önünü açan 30 yıl sonra AK Parti iktidarı oldu. Ve o günü tatil ilan ettik.

Biz size kutlamayın demiyoruz. Biz 21.5 milyon oyu olann bir parti olarak Kazlıçeşme'de miting yapıyoruz da siz nedenn Kazlıçeşme'de yapmıyorsunuz. Kazlıçeşme gayet uygun bir yer. Şimdi zaten İstanbul'a iki tane miting alanı yapıyoruz.

Biz alana kesinlikle böyle bir girişinn yapılmasına ve bu tür bir mitinge izinn vermeyeceğiz. Kazancı Yokuşu'nda anma yapsınlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraksınlar ve mitingi Kazlıçeşme'de yapsınlar. Benn bu konuda sendikalardan anlayış bekliyorum.

CHP Genel Başkanı da gerilim kokusu alıp, bu konuda açıklama yapmasın. Onn yıllar boyunca bu ülkede alın terinin ve hak mücadelesinin istismarı yapıldı.

Bu kan sevdası ne?

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanlarına yönelik, ''Sizin rahatsız eden ne, gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü? Kan tutkusu, bu kan sevdası ne? Ölmeyi, öldürmeyi, ölümleri seyretmeyi çok seviyorsanız, sokakları, kalleşçe terörize etmeyi bırakın, gidin dağlara yurt dışına çıkacak teröristlerin önüne kesin'' dedi.

Erdoğan, millete seslenerek, ''Bizden duymadığınız hiçbir söze ve iddiaya inanmayın. Çıkmış şunu söylüyorlar; 'pazarlık yapılıyormuş', tamamen yalandır, alver süreci varmış, kuyruklu yalandır. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, tamamen yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın. Kirli bir savaşın kazanını olmaz, şerefli bir savaşın ise kaybedeni olmaz'' diye konuştu.

Erdoğan,çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kaybedeni, korku ve çatışma siyasetinin genel başkanlarıdır" dedi.

İspat edemezsen namertsin

Erdoğan, ''Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding'tir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur'' diye konuştu.

DÜNÜRLERİMDEM BİRİNİN TAKSİSİ VAR, BİRİ DE YAZAR

Eğer Bahçeli iddialarını belgeleyemezse namerttir müfteridir.

Ayrıca dünürümü ihya ettiğimi iddia ediyor.

Benim dünürlerimden birinin taksisi var onunla para kazanıyor.

Birisi gazeteci yazardır. Sadık Albayrak'tır. Benim abimdir. Kitaplarıyla eserleriyle kazanmıştır parasını.

Bir tanesi de inşaat mühendisidir. Bir firmada maaşlı olarak çalışıyor.

Sen kendinden haber ver.

SİCİLİ BOZUK CHP'Lİ VEKİLİN NE OLDUĞUNU KADIKÖY'DE İNŞAAT İŞİ YAPANLAR BİLİR

CHP'li sicili bozuk bir milletvekili de İstanbul'daki gökdelenlerde benim çocuklarımın daireleri olduğunu söyledi.

Bu sicili bozuk milletvekili de iddialarını ispat edemezse namerttir müfteridir.

Sicili bozuk o milletvekilinin ne olduğunu Kadıköy'de inşaat yapanlar iyi bilir.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN TEMELİ ATILIYOR

Önümüzdeki haftalarda Boğaz'a üçüncü köprünün temellerin atacağız. Bu köprü raylı geçişe de müsaade ediyor.

29 Ekim'e Marmaray yetişiyor. Marmaray'ın biraz güneyinde iki katlı tüp geçit de yapılıyor. 2015'e yetiştirmenin gayreti içindeyiz.

Yassıada'yı Sivriada'yla birlikte demokrasi ve özgürlükler adası haline getiriyoruz.

Ankara İstanbul Yükse Hızlı Tren de 29 Ekim'de bitiyor açılışını inşallah onu da yetiştireceğiz.

3 Mayıs'ta dünyanın sayılı havalimanlarından olacak İstanbul'un üçüncü havalimanı ihalesini yapıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber