İzmit'te 30 bin kişiyle 1 Mayıs kutlaması

Yürüyüşe geçen kalabalık, yaklaşık 2 kilometrelik mesafeyi 2 saatte alarak Perşembe Pazarı'na geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmit'te 30 bin kişiyle 1 Mayıs kutlaması

Alan tamamen dolarken, içeri girenler polisler tarafından arandı. Bazı gruplar ellerinde meşalelerle yürüyüş yolu sonundan koşarak alan önüne geldi. Taksim'de yaşanan olaylara tepki olarak, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganları atıldı.

DİSK-KESK-TMMOB VE TTB adına ortak açıklamayı okuyan Yapı Yol-Sen Kocaeli Başkanı Selahattin Pehlevan, kapitalizmin içinde bulunduğu krizle tarihin yeniden bir dönüm noktasını yaşadığını belirterek söyle dedi:

“Ekonomik alanda kriz, kapatilizmin yarattığı her anlamdaki eşitsizlikleri ve adaletsizlikleri derinleştirirken,tüm dünyada emekçiler talepleri için sokağa çıkıyor. Portekiz'den İspanya'ya, İtalya'dan Yunanistan'a ve Güney Afrika'ya işçiler, emekçiler egemenlerin işsizlik, uzun çalışma saatleri ve düşük ücretler üzerine kurduğu sömürü düzenine 'başka bir dünya mümkün' diyerek baş kaldırıyor. Hayal ettiğimiz dünyayı ancak bizler kurabiliriz. Unutmayın ki, bu güç bizlerin tarihsel mücadelelerinde bugünkü inadımızda, direncimizde mevcuttur. Sermayenin zulmüne, sömürüsüne karşı seslerimizi birleştiriyoruz. Bu baskı, sömürü ve zulum düzenine karşı eşit, özgür ve demokratik, bir ülke kurma mücadalesini yükselteceğimize söz veriyoruz. Yolumuz açık olsun.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber