Malatya'da olaysız 1 Mayıs kutlaması

1 Mayıs Malatya'da da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları olaysız bir şekilde başlayarak, olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya'da olaysız 1 Mayıs kutlaması

KESK tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamalarına CHP, İP, ÖDP, ESP gibi çok sayıda sol parti ile birilikte sol sendikalar destek verdi. 100. Yıl Kavşağı'nda düzenlene mitinge CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'de katıldı ve birer konuşma yaptı. Konuşmalar öncesinde davul-zurna eşliğinde mitinge katılanlar halaylar çektiler.

Milli Egemenlik Caddesi 100.Yıl Kavşağı'nda gerçekleştirilen kutlamalarda miting düzenleme tertip komitesi adına KESK Denem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur bir konuşma yaptı. Baytemur, "Bugün kapitalizmin içinde bulunduğu krizle tarih yeniden bir dönüm noktasını yaşıyor. Dünya kapitalizmi 2. Dünya Savaşından beri ilk kez bu denli bir daralma yaşarken, tüm dünya işçilerine, emekçilerine neo liberal saldırılar artıyor. Yoğun mücadelelerle kazanılmış haklar ellerinden alınıyor, ücretleri düşürülüyor, sermaye bir kez daha emeğin kazanılmalı üzerinden hegomanyasını güçlendirmeye çalışıyor, sömürüyor, yıkıyor, yok ediyor, talan ediyor. AKP iktidarı eliyle ülkenin ve emekçi halkın geleceği karartılmaya çalışılıyor. Yukarıdan aşağıya devletin tüm kurumları üzerinde kurulan tekelci iktidar, başkanlık sistemi ile tek adam diktasına dönüştürülmeye çalışılıyor. Bir avuç zenginin daha fazla zenginleşmesi için milyonlar yoksullaştırılıyor. Bu düzen, hayatın her alanını ticarileştirerek başta sağlık ve eğitim olmak üzere en temel haklarımızı bile ellerimizden alırken, bizlere sefalet ücretleriyle açlığı, yoksulluğu reva görüyor. Dizginlerinden koparılmış sermayeye 'Daha ucuz emek, daha fazla kar' için taşeron tipi güvencesizliklerle kölelik düzenini inşa ediyor" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Türkiye'nin en fazla tutuklu milletvekili, en fazla tutuklu öğretmen, en fazla tutuklu öğrenci ve en fazla tutuklu sendikacı bulundurma konusunda dünyada rekoru elinde bulundurduğunu söyledi.

Bazı sol hareketlerin liderlerinin isimlerini sayarak, onların yoldaşları olduklarını söyleyen Ağbaba, İstanbul Taksim'deki olaylara da tepki göstererek, "İşçileri, emekçileri, solcuları asla susturamayacaksınız. 1 Mayıs maalesef her zamankinden daha fazla örgütlü güçlerin, sendikaların baskıya uğradığı bir gün olarak görüyoruz. Bu meydanda bulunanlara soruyorum, bizler ne yapacağız, bizler teslim mi olacağız? Bizler işkencehanelerde işkencecilere tek bir bildiğini söylemeyen İbrahimlerin yoldaşlıyız. Bizler her türlü baskıya rağmen, katledilen ama teslim olmayan Mahir Çağanların yoldaşıyız" ifadelerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber