BDDK'da Yeminli Murakıplar Kurulu fiilen sona erdi

Haber Giriş : 04 Ocak 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni bankalar yasası çerçevesinde teşkilat yönetmeliği çıkan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yeniden yapılanmaya hazırlanıyor. Yeniden yapılanma sonrasında BDDK bünyesinde yeni dönemde 9 ana birim olacak. Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu ise fiilen dağılıyor. Bu aşamadan sonra murakıpların ve uzmanların hangi dairelere gönderileceğine karar verilecek.

Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu dağıtıldığı için, murakıpların 3 adet olan denetim dairesinden hangisine gönderileceği tespit edilecek. İstanbul'da şu anda 80 murakıbın görev yaptığı, sayının artırılıp artırılmayacağına yapılacak değerlendirmeden sonra karar verileceği ifade edildi. Bu aşamadan önce murakıpların ve uzmanların nerede görev almak istediklerine ilişkin bir nabız yoklaması yapılacağı bildirildi.

Halen denetim yapan murakıpların üzerlerine aldıkları işleri ise tamamlayacakları kaydedildi. Normal denetim faaliyetinin devam ettiğini anlatan yetkililer, başka bir yerde görevlendirme olsa bile işi bitirdikten sonra geçiş yapılacağını, boşluk yaratılmayacağını söylediler.

BDDK'daki yeni yapılanma
* 4 adet olan kuruluşlar dairesi, yerini başka birimlere bırakacak.
* Ana hizmet birimleri 3 adet Denetim Dairesi Başkanlığı, Düzenleme Dairesi Başkanlığı, 2 adet Uygulama Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı, Hukuk İşleri Daire Başkanlığı olacak.
* Ana birimlerin hangi işi yapacağına dair yol haritaları çıkarılacak.
* Dairelerin görevlerini nasıl yapacağını göstermek için prototipler oluşturulacak. Dairelerin yürüteceği görevler aşama aşama belirtilecek.
* Personel 657 sayılı yasaya göre kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışacak.
* İnsan kaynakları, sicil, disiplin yönetmeliği vb. yönetmelikler çıkarılacak

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber