Fedakar doktorlardan sağlık taraması

Bitlis Sağlık Mensupları Derneği'nin fedakar doktorları köyleri tek tek dolaşıp vatandaşları sağlık taramasından geçiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fedakar doktorlardan sağlık taraması

Sağlık taraması kapsamında bu hafta Mutki ilçesine bağlı Koyunlu beldesinde bulunan Ohin Medresesi'ni ziyaret eden doktorlar, ardından burada bulunan 100 öğrencinin sağlık sorunlarını dinleyip ve tedavi yönteminde yol gösterdiler. Genel cerrahi uzmanı, dahiliye uzmanı, beyin cerrahı uzmanı, üroloji uzmanı, enfeksiyon hastalıkları uzmanı, acil hastalıklar uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı, diş hekimi ve pratisyen hekimler olmak üzere 16 doktordan oluşan heyet, Mutki ilçesine bağlı Koyunlu beldesinde bulunan sağlık ocağını ziyaret etti. Burada bulunan vatandaşların sağlık sorunlarını dinleyen doktorlar hastalıklarla ilgili tedavi yöntemlerini anlattı.

Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Sağlık Mensupları Derneği Başkanı ve Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa İkizek, "Her hafta sonu bir köye giderek köy halkının sağlık sorunlarını tespit ederek çözüm yollarını aramayı planlıyoruz. Program çerçevesinde daha önce tarafımıza gelen talep doğrultusunda Koyunlu beldesine gitmeyi uygun gördük. Bundan sonra da uygun olan köylerimize her hafta sonu gitmeye çalışacağız. Köy halkından görmüş olduğumuz teveccüh bizleri mutlu etmektedir. Bu durum aşkımızı ve şevkimizi arttırmaktadır" diye konuştu.

Koyunlu beldesi sakinleri ise, fedakar doktorlara teşekkür ettiler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber