Liselilere, 'başarısız ders uygulaması' kaldırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2006 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liseli öğrencilere her yıl yapılan; ancak en az 2 başarısız ders için verilen "sorumluluk sınav" hakkında bu yıl için en az 2 ders baraj engeli kaldırıldı.

Liselerin 3 yıl olduğu ve "eski sistem öğrencileri" olarak adlandırılan genel, mesleki ve teknik liselerin 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine, bu yıl alt sınıftan sorumlu olarak geçirildikleri tüm dersler için Şubat 2006'da yapılacak "sorumluluk sınavına" girebilme imkanı tanındı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayınladığı genelgeyle liselerin 4 yıla çıkartılması paralelinde, geçen sene bir üst sınıfa geçirilen lise öğrencilerinin bu yıl sorumluluk sınavlarına girebilecekleri ve başarısız en az 2 ders şartının kaldırıldığını kaydetti.

Geçen yıl, liselerin 4 yıla çıkartılmasıyla lise 1 öğrencileri bir üst sınıfa başarısız 2 ders barajını kaldırıp sorumlu olarak geçirilmiş, bu yıl 4 yıla çıkartılan liselerde yeni sistem dahilinde 9. sınıf lise öğrencisi alındı. Bakanlık, eski sistem öğrencilerinin başarısız oldukları tüm dersleri verebilmelerine imkan tanınması için sorumluluk sınavına girebilme şartı olan ders sayısı engelini bu seneye has olarak kaldırdığını açıkladı. Şu anki genelgeyle alttan dersi olan eski sistem liseli öğrencilere Şubat'ta yapılacak sorumluluk sınavına girme hakkı veriyor.

Okul müdürleri arasında sorumluluk sınavına kimlerin ve hangi şartlarda girebileceklerine ilişkin oluşan belirsizlikleri ortadan kaldırmak için genelgenin çıkartıldığı belirtiliyor. Ancak seneye yani 2006-2007 eğitim-öğretim dönemi yarıyılda yapılacak sorumluluk sınavlarında başarısız ders sınırı olup olmayacağı konusu henüz kesinlik kazanmış değil. MEB'in yeni düzenlemesiyle eski sistem öğrencilerinin mağduriyetleri giderilmiş olacak. Genelge hükümleri şöyle:

"2005-2006 öğretim yılında l0. sınıfta öğrenim gören öğrenciler, sınav hakları bitinceye kadar, 2. dönemin başında yapılan sorumluluk sınavlarına alınacaklardır. Sorumlu oldukları dersten sorumlulukları, o dersin üst sınıfında uygulanan programından başarılı olması, sorumluluk sınavı sonunda o dersten en az "geçer" not alması, sorumluluk sınavı sonunda sorumlu derslerinin bulunduğu sınıfın okul türlerine göre yıl sonu başarı ortalamasına tutturması durumunda kaldırılacaktır. Başarısız derslerden ders sayısına bakılmaksızın, bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebileceklerdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber