Erzurum'da cirit il birinciliği müsabakaları start aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı'nca organize edilen Erzurum Cirit İl birinciliği müsabakaları bugün başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da cirit il birinciliği müsabakaları start aldı

Erzurum Cirit Sahası'nda oynanan müsabakalarının ilk maçında Akıncılar Atlıspor ve Dereboğazı Atlı spor takımları mücadele etti. Günün diğer maçlarında ise Osmanlı Atlı spor ile Ilıca Termal Atlısor, Ejder Atlıspor ile Haydahan Atlı spor, son maçta ise Çayırtepe Atlıspor ile Çiftlik Atlıspor takımları karşılaştı.

Erzurum Cirit İl birinciliğine 19 kulüpten 300 lisanslı sporcu 180 tescilli atla katılıyor, Müsabakalar 4-5 Mayıs, 11-12 Mayıs, 18-19 Mayıs, 25-26 Mayıs ve 01-02 Haziran tarihlerinde oynanacak müsabakalarla sona erecek. Dereceye giren 6 takım grup elemelerine giderek Türkiye şampiyonasında Erzurum'u temsil etmeye hak kazanacaklar. Erzurum İl Cirit Müsabakalarında 5 grupta yarışma yapılıyor.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Cirit'in Türk kültürünün unsurlarından biri olduğunu söyledi. Ceylan, "Türk kültürünün iki temel dayanak noktası vardır. Bunlardan biri at biri de demirdir. Atlı sporların yapılmış olduğu güzel gösterilerin olduğu cirit sporu gerçekten atalarımızdan günümüze kadar gelmiş önemli bir spordur. Gelecekte bu sporu genç nesillere aktarabilmek için çapa sarf etmekteyiz. Umut ediyorum gelecekteki güzel günler bizi bekliyor. Atalardan gelen maddi ve manevi mirasın gelecek nesillere aktarılması için federasyon olarak biz yoğun çapa sarf ediyoruz. Umut ediyorum güzel ve centilmence bir lig seyrederiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber