Öğrenciler polis ve rektörden dertli

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi'nde yaşanan polis saldırısının ardından, olaya tepki gösteren ve sorumluların cezalandırılmasını isteyen Ege Üniversitesi öğrencileri suç duyurusunda bulundu.

Bayraklı Adliyesi önünde bir araya gelen öğrenciler adına konuşan Senem İriş düzenin kendi koyduğu yasaları çiğnediğini, Ege Üniversitesi'nde öğretim görevlilerine ve dekana saldıracak kadar pervasızlaştığını belirterek, ?Üniversitelere polisin girmesi düzenin kendi koyduğu yasalara aykırıdır. Ama hepimize gösterdiler ki en küçük bir muhalefeti bastırmak için dahi kendi yasalarını çiğnemekten geri durmamaktadırlar. Kampusün içerisine giren polis burada 8 arkadaşımızı azgınca döverek gözaltına almış ve 9 arkadaşımızı yaralamıştır. Edebiyat Fakültesi'nin camlarını kıran polisler, 2 gün boyunca kampusün giriş ve çıkışlarını tutup tam bir terör havası estirmişlerdir'' dedi. İriş sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ali Serkan Eroğlu'nu katleden zihniyetin hala karşımızda durmaktadır. Serkan'ı katledenler hala aramızda ellerini kollarını sallayarak dolaşmaktadırlar. Serkan'ın katledilmesi bize gösteriyor ki okullarda öğrencilerin can güvenliği yoktur. Ege Üniversitesi'nde yaşanan polis saldırısı bunu bize bir kez daha göstermiştir.''

Açıklamanın ardından adliye binasına giren öğrenciler Ege Üniversitesi Rektörü Ülkü Bayındır ve olaylara karışan polisler ile okulun Özel Güvenlik Birimi çalışanları hakkında işkence yapmak, tehdit, hakaret, görevi kötüye kullanma, eğitimin engellenmesi gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

Sesonline

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber