Veliler, fiziksel şiddet ve cezadan kesinlikle kaçının!

Haber Giriş : 06 Ocak 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Psikolojik Danışman Onur Aydın, bugün başlayacak karne tatili sebebiyle anne ve babaları uyardı. Müdür Onur Aydın, "Fiziksel şiddet ve cezadan kaçının, çocuklarınızı arkadaşları, kardeşleri ve komşu çocukları ile karşılaştırmayın" dedi.

Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Psikolojik Danışman Onur Aydın, bugün başlayacak karne tatili sebebiyle anne ve babaları uyardı. Müdür Onur Aydın, "Fiziksel şiddet ve cezadan kaçının, çocuklarınızı arkadaşları, kardeşleri ve komşu çocukları ile karşılaştırmayın" dedi.

Bazı öğrencilerin karnelerini alıp eve götürürken korkuya düştüklerini belirten Onur Aydın, "Bu kaygı anne ve babanın göstereceği tepkiden kaynaklanmaktadır. Karne çocuğun başarısı olduğu kadar, anne ve babaların da başarısıdır. Yapılan bilimsel araştırmalar, çocuklardaki okul başarısızlığın en önemli nedenlerinden biri de uygun olmayan aile ortamını göstermektedir. Çocuğunuzun başarısızlığını bir utanç kaynağı olarak değerlendirmeyin. Karnedeki notlara bakarak katı bir tutumla suçlamayın. Özellikle onları yargılamaktan, eleştirmekten kaçının. Fiziksel şiddet ve cezadan kaçının. Şiddet gören çocuklarda özgüven yetersizliği oluşur. Karne ile düşüncelerinizi onu kırmadan, incitmeden ama doğruları göstererek anlatmaya çalışın. Çocuğunuz başarısı düşük olsa bile her zaman ona güvendiğinizi söyleyiniz. Sadece söylemde kalmayın davranışlarınızla da bunu hissettirin. Paniğe kapılmadan başarısızlığın nedenlerini araştırınız. Nedenleri birlikte belirlemeye çalışın. Bu dönemde anne ve babaların göstereceği tutum çok önemlidir. Takdir ve teşekkür getiren bir çocuk hediye ve ödüllerle karşılanırken, düşük notlarla gelen değişik cezalarla karşılaşabilir. Katı tutum ve davranışlar çocuklar üzerinde çok olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Karne tatilinde çocuklarınızın dinlenmesini sağlayın, onları ders çalışmaya zorlamayın" diye konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber