Gaziantep'te ormana suni çim kayağı pisti yapılacak

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Erikçe Ormanı'nda suni çim kayağı pisti yapılması için İpekyolu Kalkınma Ajansı ile protokol imzaladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te ormana suni çim kayağı pisti yapılacak

Erikçe Ormanı'nda ön çalışma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, reaksiyon alanına sentetik çim kayağı pisti yapmak için İpekyolu Kalkınma Ajansı ile protokol imzaladı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törende; Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan arasında protokol imzalandı.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentin daha iyi yaşam alanlarına ihtiyacı olduğunu düşündüklerini belirterek, "İnsanların eskiden yazlık bir sinema dönemi ve kavaklık dönemi vardı. Ama şimdi farklı arayış içindeler. Biz de Gaziantep'te insanların bu ihtiyacına karşılık vermek için kent ormanı içinde bir kayak pisti yapmaya karar verdik. Gaziantep küresel ısınmadan etkilenen bir şehir ve artık şehrimizde kar çok az yağıyor. Bizim insanımızın bu spordan uzak kalmaması düşüncesindeyiz. Bu yüzden suni bir çim kayak pisti yapmaya karar verdik" dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ise önemli gördükleri projeye ortak olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 bin 200 metrekarelik alanda 3 milyon 350 bin liraya mal olması planlanan 2 suni kayak pistinde yılın 12 ayı kayak yapılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber