Çapa makinesinin bıçağı ayağına saplandı

Sivas'ta, Niyazi Yanık, çapa makinesinin vitesini yanlışlıkla arkaya çekince cihazın bıçaklarından biri sağ ayak altına saplandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çapa makinesinin bıçağı ayağına saplandı

Sivas'ta, bahçesini çapalamak isteyen 46 yaşındaki Niyazi Yanık, çapa makinesinin vitesini yanlışlıkla arkaya çekince cihazın bıçaklarından biri sağ ayak altına saplandı. Ayağına saplanan bıçak hastanede ameliyatla çıkarıldı.

İl merkezinde yaşayan mobilyacı evli ve 3 çocuk babası Niyazi Yanık, işyerindeki bahçesini çapalamak istedi. Çalışırken bir anlık dalgınlık sonucu çapanın vitesini yanlışlıkla arkaya çeken Yanık, makine geriye doğru hareket edince dengesini kaybederek yere düştü. Bu sırada çapa makinesinin bıçaklarından biri, Niyazi Yanık'ın sağ ayağının altına saplandı. Kanlar içinde kalan Yanık, makineyi durdurduktan sonra işçilerine seslenerek anahtar takımı istedi. Yanına gelen işçilere ambulans çağırmalarını söyleyen Niyazi Yanık, bu sırada anahtar takımı ile ayağına saplanan bıçağın civatalarını söktü. Saplanan kısmı çapa makinesinden ayıran Yanık olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ortopedi servisinde Doç. Dr. Hayati Öztürk tarafından ameliyata alınan Yanık'ın ayağının altındaki çapa bıçağı çıkarıldı. Serviste tedavi altına alınan Yanık'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

'SAĞLIKÇILARA ZAMAN KAZANDIRDIM'

Niyazi Yanık, ambulansla gelen görevlilerin işleri kolaylaşsın diye ayağına saplanan çapa bıçağını kendisinin söktüğünü anlattı. Yanık, "Dükkanımın önünde küçük bir bahçem vardı. Yaz geldiği için çapa yaparak domates filan ekmek istedim. Çapa makinesi çalışırken geri vitesine aldım. O sırada dengemi kaybettim. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Birde baktım ayağım makinenin içine girmiş. Baktım çıkacak gibi değil. Çocuklardan anahtar takımını getirmelerini istedim. Vidaları söktük. Ayakkabıyı kestik. Ayağımı çıkardık. Kocaman bir parça ayağımın içinde kalmıştı. Hastaneye geldik. Hocamız başarılı bir ameliyat ile bıçağı çıkardı" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber