Liseli kıza tecavüz sanığı emekliye tahliye

Erzurum'da otomobille gezmeye çıkardığı 14 yaşındaki lise öğrencisi M.T.'ye tecavüz ettiği öne sürülen ve polis kontrolü sırasında 'Kızım' diye tanıtan 49 yaşındaki M.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liseli kıza tecavüz sanığı emekliye tahliye

Geçen yıl yaz mevsiminde bir lisede okuyan M.T., aynı okuldan kız arkadaşı E.Ö. ile birlikte, arkadaşlarının babası M.A.'nın otomobiline bindi. İddiaya göre M.A., 3 aylık süre içinde küçük kızla birlikte alkol aldı ve havalimanı yolunda otomobilde zorla cinsel ilişkiye girdi. 'Ailene söylerim' tehtidiyle küçük kızla ilişkisini sürdüren M.A., 18 Ağustos günü Tortum İlçesi'nde M.T.'yi otomobiliyle gezdirirken polis kontol noktasına takıldı. Liseli M.T.'yi polislere 'Kızım' diye tanıtan M.A.'nın yalanı, kimlik kontrolünde ortaya çıktı. Başından geçenleri polise anlatan genç kızın ifadeleri üzerine gözaltına alınan M.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

'Ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından 23 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan emekli, evli 4 çocuk babası M.A., suçlamaları kabul etmedi.

'OTOMOBİLDE TECAVÜZ ETTİ'

Lise öğrencisi M.T. ise, sanıkla aynı lisede okuyan E.Ö. aracılığı tanıştığını belirterek, "Arkadaşım M.A.'yı 'Arkadaşımın babası' olarak tanıttı. Otomobiline bindik, gezdik, yemek yedik. Sigara ve alkol içtik. Kızlar biraları içemeyince kalanlarını bana içiriyordu. Otomobilde bana tecavüz etti. Her seferinde 'Ailene söylerim' dedi. Tehdit ettiği için onunla birlikte olmaya mecbur kaldım" dedi.

Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9'uncu kez hakim karşısına çıkan M. A., suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyesini istedi. M.A.'nın tutuklu kaldığı süre ve mevcut delil durumunu göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanmasına karar vererek tahliye etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber