Trafik Haftası'nda protokol üyelerine 'alkol gözlüğü' testi

Trafik Haftası nedeniyle Osmaniye'de düzenlenen etkinlikte protokol üyeleri ve katılımcılara ‘Alkol Gözlüğü' ile trafik testi uygulandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik Haftası'nda protokol üyelerine 'alkol gözlüğü' testi

Alkollü bir sürücünün yaşadığı etkiyi gösteren Alkol Gözlüğü'nü takanlar, bir süre beyaz çizgi üzerinde yürütüldü. Teste katılanların bir kısmı çizgi üzerinde yürümeyi başarırken, zorluk çekenlere ise destek olundu.

Trafik Haftası kutlama etkinlikleri, Osmaniye Belediyesi'nin Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hafta ile ilgili şiirler okundu. Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, " Trafik unsurları araç, yol ve çevresi ile insandır. Bunlardan sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insan unsurunun, trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bu kurallar demetine uyma alışkanlığı kazandırılması; eğitim, denetim gibi yöntemlerle olabilmektedir. Trafik kazalarına neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı yüzde 87'ler düzeyindedir. Bu düzeyi azaltmada en önemli yöntemlerden birisi de eğitimdir. Karayolları Trafik Güvenliği Haftası, bu eğitim faaliyetlerinin bir parçası olarak görülmektedir. Haftanın amacı, mümkün olduğunca çok sayıda yol kullanıcısına ulaşarak, onları trafikte riskler ve kurallar konusunda bilinçlendirmektir. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü olarak, ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde hazırlanan afiş ve broşürler, ilimizde sürücü ve yayalara dağıtılmakta, seminer ve konferanslar düzenlenmekte, radyo ve televizyonlar ile iletişim araçları kullanılarak, vatandaşlarımızın trafik güvenliğine olan ilgilerinin artırılmasına çalışılmaktadır" dedi.

15 BİN ÖĞRENCİYE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Belediye'nin Trafik Çocuk Eğitim Parkı'nda bugüne kadar, ana sınıfı ve ilköğretim aşamasındaki toplam 15 bin öğrenciye teorik ve pratik olarak eğitim verildiğini bildiren Ceren, şunları söyledi:

"Bu eğitimlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Ayrıca Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı 'Karayolu Trafik Güvenliği ve Strateji Eylem Planı' ile trafik kazalarını önlemek için yeni uygulama hayata geçirilmiştir. Bu eylem planı kapsamında 2013 yılı ilimizde, Emniyet Kemeri ve Hız Denetimi ile Motosiklette Kask Kullanımı yılı olarak ilan edilmiştir. Genelgede belirtildiği üzere hedefimiz; 2015 yılına kadar kemer takma oranının şehir içerisinde yüzde 70, şehir dışında yüzde 90'a çıkarılması ve 2020 yılına kadar trafik kazalarındaki ölüm oranının yüzde 50 azaltılmasıdır. Eylem Planı doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak için denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir. Kazasız, huzurlu ve güvenli bir trafik için lütfen trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım."

Konuşmanın ardından protokol üyelerine alkollü bir sürücünün yaşadığı etkiyi gösteren Alkol Gözlüğü takılarak, yürüyüş testi yaptırıldı. Tören, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Jandarma Trafik, Belediye Zabıta Trafik, Sivil Savunma, Osmaniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve 112 Acil Servis Ambulansı stantlarının gezilmesi ile son buldu. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mustafa Kılıç, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber