Bedava kaska hücum

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet kazalarında ölümlerin ve sakat kalmaların önüne geçmek için bedava kask dağıttığını duyan vatandaşlar kaskın dağıtıldığı yere akın etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bedava kaska hücum

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Motosikletli Polis Ekipleri tarafından trafik haftası nedeniyle motosikletli kazalarda ölümlerin ve sakat kalmaların önüne geçmek için harekete geçti. Polis ekipleri Uğur Mumcu Meydanı'nına "Tak kaskını zorlama şansını", "Kafana kask tak dünyayı takma", "Kask hayat kurtarır" ve"Bir kask bir hayat" afişlerini asarak dikkat çekmeye çalıştı.

Polis ekipleri daha sonrada meydandan geçen motosiklet sürücülerini durdurup kask dağıttı. İlk başta trafik polislerini görünce ceza yiyeceğini zannedip korkan vatandaşlar polisler tarafından uyarıldıktan sonra kask hediye edilmesiyle mutlu oldu. Vatandaşlar kask takmanın hayat kurtardığını bildiklerini ancak kısa mesafeye gittikleri için kask takmadıklarını kaydetti. Polis ise vatandaşı "Kask takılmadığı için hergün sürücüler hayatını kaybediyor, motosiklet kullanırken mutlaka kask takın, bugün sizin yanınızda biz varız ama yarın yokuz, size şimdi kask vereceğiz bunu mutlaka takın" dedi.

Bir vatandaş ise sürekli kask taktığını ancak bugün kaskını takmayı unuttuğunu belirterek, "Polisin kask dağıtması çok güzel bir uygulama, bizim canımızı bizden daha fazla düşünüyorlar" dedi.

Eşi ve bir çocuğuyla birlikte yolculuk yapan ancak hiçbirinde kask olmayan bir sürücüye de aile boyu kask verildi. Kask takılan çocuk ise korkarak ağlamaya başladı. Polis ağlayan başka bir çocuğu ise onunla çak yaparak güldürmeyi başardı.

Polisin bedava kask dağıttığını duyan motosiklet sürücüleri kısa sürede meydana akın etti. Vatandaşın yoğun ilgi göstermesiyle kısa sürede kask almak isteyenler izdihama neden oldu. Polis 500 kask dağıttı ancak çok sayıda sürücüye kask kalmadığı için kasksız gitmek zorunda kaldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber