Yargıtay: Değerli eşyanızı arabada bırakmayın

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu (YHGK), alışveriş merkezi (AVM) otoparkına bırakılan araçların bagajının soyulmasında tüketiciyi de sorumlu saydı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay: Değerli eşyanızı arabada bırakmayın

Karar, İstanbul'da 29 Nisan 2008'de bir alışveriş merkezi otoparkına bıraktığı aracının bagajından dizüstü bilgisayarı, DVD çaları, kol saati ve güneş gözlüğü çalınan K.T.'nin açtığı dava üzerine çıktı. K.T. eşyaları bagaja koyduğu, gerekli özeni gösterdiği, güvenlik önlemi almayan AVM'nin kusurlu olduğu gerekçesiyle, beş bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, bilirkişi incelemesi de yaptırarak, eşyalarını bagaja kilitleyen davacı K.T.'yi yüzde 100 kusursuz buldu, eşyaların bedeli 2 bin 247 lira tazminata hükmetti.

OYBİRLİĞİYLE BOZMA

Temyiz üzerine dosyanın geldiği Yargıtay 13. Hukuk Dairesi ise, 13 Şubat 2012 tarihli kararıyla, kararı usul ve esastan bozdu. Tüketici mahkemesi 4 Ekim 2012'de eski kararında direnince, dosya bu kez 8 Mayıs Çarşamba günü, YHGK'da görüşüldü. Kurul, daire gibi davacı tüketicinin de davalı AVM ile otoparktan çalınan eşya konusunda kusurlu olduğuna karar verdi. Mahkemenin direnme kararı da oybirliği ile bozuldu. Kurul kararı bağlayacı olduğu için tüketici mahkemesi yeniden yargılama yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber