Ücretsiz geçiş de fayda etmedi...İstanbul trafiği umutsuz vaka!

Haber Giriş : 12 Ocak 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram yoğunluğuna, yağışlı hava ve köprülerden ücretsiz geçiş eklenince, trafik içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ücretsiz geçişten haberi olmayan sürücülerin gişelerde beklemesi, çileyi katladı

Kurban Bayramı nedeniyle köprü geçişleriyle İETT otobüslerinin ücretsiz olması, trafikte kilometrelerce uzunluktaki kuyrukların oluşmasını önleyemedi. Özellikle Boğaziçi Köprüsü gişelerinden başlayan araç kuyruğu Haliç Köprüsü'ne kadar yansıdı.

Bayramın ikinci günü de yollarda yoğun trafik yaşandı. Bayram ziyaretlerini gerçekleştirmek için yola düşen vatandaşlar, gidecekleri yerlere saatler sonra ulaşabildi. Vatandaşlar, yoğun trafikte adeta sinir küpü haline geldi. Köprü ve otoyol gişelerinin bayram süresince ücretsiz olması, araç trafiği yoğunluğunu tetikledi.
Bayramın ikinci günü de özellikle Boğaziçi Köprüsü'ne giden otoyol ve bağlantı yolları saatlerce kilitlendi. Öğleden sonra daha da yoğunlaşan trafik, Haliç Köprüsü'nü de kilitledi. Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Çağlayan bağlantı yollarında sürücüler saatlerce dur-kalk yaparak ilerleyebildi.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanmak isteyen sürücüler, yol durumunun belirtildiği tabelalarda, "YOĞUN" yazısıyla uyarıldı.

Ödeme için beklediler
Çoğu sürücünün, geçişin ücretsiz olduğunu bilmemesi sebebiyle, 'ödeme yapmak için 'dakikalarca köprü gişelerinde beklemesi dikkat çekti. Yetkililer, yaşanan trafik sıkışıklığının bazı sürücülerin köprü ve otoyol gişelerinin ücretsiz olduğunu bilmemesinden ve ayrıca zeminin kaygan olmasından kaynaklandığını ifade etti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber