Emekli öğretmen çiftten eğitime 400 bin lira bağış

Gaziantepli emekli öğretmenler Sabri ve Şenel Turan çifti, biriktirdikleri 400 bin lirayı eğitim için bağışladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli öğretmen çiftten eğitime 400 bin lira bağış

Gaziantepli emekli öğretmenler Sabri ve Şenel Turan çifti, biriktirdikleri 400 bin lirayı eğitim için bağışladı. Gaziantep Valiliği de eğitime bağış yapan öğretmen çiftin adını kentteki 16 derslikli bir okula vererek jest yaptı.

Gaziantepli emekli öğretmenler Sabri ve Şenel Turan Çifti, Gaziantep Valiliği ile düzenlenen protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne eğitime harcanmak üzere 400 bin lira bağışladı. Valilik makamında düzenlenen protokole Vali Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Uğur Turan, İl Emniyet Müdürü Ekrem Serin ve hayırsever emekli öğretmenler Sabri ve Şenel Turan çifti katıldı.

Vali Ata, kentte 511 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve derslik ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi. Ömrünü eğitime harcamış Turan çiftinin yaptığı bağışın örnek olduğunu ve kendilerinin de çiftin isminin bir okula verilerek yaşatılmasını uygun gördüklerini ifade eden Vali Ata, "16 derslikli okulumuza hayırsever öğretmen çiftimizin isimlerini vereceğiz, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tabii ki sanayicilerimiz, işadamlarımız çeşitli destekler yapıyor ama bu tür bağışların bizim açımızdan anlamı çok daha büyük. Bugüne kadar kendi maaşlarıyla yaptıkları birikimlerle böyle bir girişimlerde bulunmaları takdire şayan bir harekettir. Bunun maddi durumu iyi olan vatandaşlarımıza da örnek teşkil etmesini diliyorum. Çocuklarımız ne kadar geliştirirsek yarınlarımıza oda o derece güvenli bakabiliriz" dedi.

Emekli öğretmen Sabri ve Şenel Turan çifti ise meslek hayatları boyunca tüm öğrencileri kendi çocukları gibi gördüğünü ifade ederek, "Yaptığımız bu bağışın hayırlı olmasını diliyoruz. Herkesin de birikimleri ile bu şekilde eğitime destek olmalarını öneriyoruz. Bizim çocuğumuz olmadığı için tüm öğrencileri kendi evlatlarımız gibi gördük ve ne mutlu bize ki böyle bir hayır gerçekleştirdik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiftin adının 16 derslikli Küçükkızılhisar İlk ve Ortaokulu'na verilmesi için protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber