Öğrencilerin rotası milli mücadele kaleleri

Bitlis Belediyesi ve Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Sosyal Destek projesi (SODES) kapsamında hazırladığı, Bitlis Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı'nın kabul ettiği "Rotamız Milli Mücadele Kaleleri" çerçevesinden Samsun'a geldiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin rotası milli mücadele kaleleri

Bitlis'ten gelen 200 öğrenci Samsun'un tarihi yerlerini, Bandırma Vapuru'nu, müzelerini ve kaleleri gezerek hayran kaldılar.

Gezi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ali Cengiz, "Projemiz Bitlis Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesidir. Sosyal Destek Programı (SODES) Kalkınma Bakanlığı tarafından destekleniyor. Proje içersinde 500 öğrenci ve 25 öğretmen görev alacak. Erzurum, Sivas, Amasya, Samsun ve Ankara'yı 11 gün 9 gecede gezeceğiz. Amacımız Milli Mücadele döneminde yaşanan zorlukları ve sıkıntıları çocuklarımız birebir görsün. Bu ülkenin kurtuluşunun ne kadar sıkıntılarla gerçekleştiğini hissetsinler. Amacımızda ayrıca yaparak ve yaşayarak öğrenme esas alındı. Çocuklar Atatürk müzelerini, Milli Mücadele kahramanlarının evlerini birebir kendileri görüyorlar. Bu proje kapsamında biz 6 aydır öğretmen arkadaşlarımız ile beraber ilk başta öğrencilere kitap okutma kampanyaları yaptık. Çocuklarımız aldığımız 600 kitabı değişimli olarak okudular. Daha sonra kitap okumalarından sonra gezilere başlattık. Geziler esnasında öğrencilerimizin objektiflerine yansıyan fotoğraf kareleri albüm haline dönüştürülüp gezdiğimiz 5 ile hediye edilecek. Yapacağımız fotoğraf sergisi yarışmasıyla da öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber