Halk otobüsçüleri bilete geçiyor

BURULAŞ'ın akıllı kart sistemi ile haksız kazanç elde ettiğini iddia eden Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Umur, haziran başında biletli sisteme geçeceklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halk otobüsçüleri bilete geçiyor

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Umur, haziran ayının başında biletli sisteme geçeceklerini bildirdi. BURULAŞ'ın taşıdıkları yolcudan kazandıkları parayı istediği gibi kesinti yaparak esnafı mağdur ettiğini söyleyen Umur, buna daha fazla seyirci kalmayacaklarını belirterek, "BURULAŞ'a 'Sizi denetlemek istiyoruz' diye noter onaylı yazı yazdık. Bizim denetleme hakkımız var. Bu hukuken ne anlama geliyor? Otomatik olarak BURULAŞ ile olan anlaşmamız bitmiştir. Yıldırma politikası uygulanıyor. Bursa halkı ile karşı karşıya getirilmek isteniyoruz. Bizler büyüklerimize verdiğimiz sözü tutarak eylem yapmayacağız. Ama oda olarak da esnafımızın daha fazla zor durumda kalmasına seyirci kalamayacağız. Hazırladığımız evrakları Büyükşehir Belediyesi'ne verdikten 10 gün bekleme süremiz var. 11'inci gün ise araştırdığımız sistemi Bursa halkı için en geç bir ay içinde kurmak için kolları sıvayacağız. Onun için şu anki sistem ile birlikte kendi sistemimizi de kuracağız Sistemimizi kurana kadar mevcut sistem ve bizim uygulayacağımız biletli sistem hizmet verecek. Vatandaşımız istediğini kullansın. En azından Bursa'da bir rekabet oluşur" dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak da, ulaşım hizmetlerinin tamamen kendilerine verilmesi halinde insanların yüzde 50 daha ucuza taşınabileceğini savundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber