'Yüzyılın Soğukları' Türkiyeyi vurmayacak

Haber Giriş : 15 Ocak 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rusya'da hayatı önemli ölçüde etkileyen ve 'Yüzyılın Soğukları' olarak adlandırılan soğuk hava cephe sisteminin Türkiye'yi etkilemeyeceği öğrenildi. Meteoroloji iddiayı şöyle yalanladı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sibirya'da oluşmaya başlayan ve 'Yüzyılın soğukları' olarak adlandırılan hava cephesinin Karadeniz Bölgesi'ne hareket ettiği yönündeki haberleri doğrulamadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, soğukların, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'e geleceği yönünde meteorolojik veriler bulunmadığını belirtti.

TÜRKİYE İLE ALAKASI YOK

Şahin, Sibirya'da yaşanan soğukların Türkiye ile bir ilgisi olmadığını söylerken, istatistiklere göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan soğukların mevsim normallerinde olduğunu ifade etti. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de önümüzdeki günlerde yoğun yağış beklendiğini de kaydeden Şahin, "Türkiye için anormal bir durum söz konusu değil. Herşey mevsim normallerinde. Elimizde bunun aksini gösteren meteorolojik bir veri bulunmuyor" diye konuştu.

Öte yandan Rusya Meteoroloji Dairesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Ural Dağları'ndan Japonya kıyılarına kadar tek parça halindeki 800 kilometre yarıçaplı soğuk hava cehpesinin 100 yıldan bu yana görülmemiş soğuklara neden olduğu bildirildi. Yetkililer sıcaklığın kimi bölgelerde eksi 42 ile eksi 57 dereceyi gösterdiğini belirttiler.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber