Kula'da 19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kula'da düzenlenen törenle kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kula'da 19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kula'da da coşkuyla kutlandı. Milli Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün çelenk koyma töreni ile program başladı.

Daha sonra Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi okulunda yapılan kutlamalar başladı. Kutlamada İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı Binbaşı Musa Özgül Belediye Başkanı Selim Aşkın Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Erkan Enginar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Selahattin Akıncı yaptı. Bugünün Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıl dönümü olduğunu ifade eden Akıncı şunları söyledi: "O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır."

Törende daha sonra, Atatürk Kır koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk'ün gençliğe hitabı ve Gençliğin Ata'ya cevabının okunmasının ardından Yunus Emre Anadolu Lisesi folklor ekibi gösterilerini sergiledi. Kutlama programı öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber