Bakan Eroğlu: İzmir'de fırtına gibi eseceğiz

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2013- 2014 yılında İzmir'de fırtına gibi eseceklerini öne sürerek, baraj, gölet, içme suyu isale hattı yapacaklarını, 4 milyon fidan dikeceklerini, 11 meteorolojik gözlem istasyonu kuracaklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlu: İzmir'de fırtına gibi eseceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı, Afyonkarahisarlı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Emirdağ Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Buca Kaynaklar Cennet Vadisi'nde düzenlenen katmer şenliğine katıldı. Şenliğe AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Rıfat Sait de geldi. Şenlikte Afyonkarahisar Halk Topluluğu dans gösterisi yaptı.

'YOLLAR AFYON KAYMAĞI GİBİ'

Bakan Eroğlu, hemşehrilerinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmesini temenni ediyorum" dedi. Bakan Eroğlu, İzmir'e Afyonkarahisar'dan geldiğini geçmişte beş saate geldiği yolu birkaç saatte aldığını belirterek yolları Afyon kaymağına benzetti. Eroğlu, şunları söyledi:

"Bu yaz, Emirdağ'a bekliyoruz. Muhteşem dönüşüm oldu. Çöplük olan dere ıslah edildi. Köprüyü gördüğünüzde 'Hangi asırdan kaldı bu?' diyeceksiniz. Tarihi eser gibi köprü yapıldı. Yedikapı Barajı'nı yapıyoruz. Sulanmadık yer bırakmayacağız. Emirdağ için ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Emirdağ'a hızlı tren geliyor, hattın temelini attık. Yollar da bizim Afyon kaymağı gibi kardeşler. Geçmişte bu yolları beş saatte gelemezdik, şimdi muhteşem yollar yapıldı. Yazı başka yerde geçirmeyin. Emirdağ cennetten bir parça oldu.

'İZMİR, İZMİR OLALI BÖYLE YATIRIM GÖRMEDİ'

Bakan Eroğlu, AK Parti Hükümeti'nin İzmir'e 10 milyar liralık yatırım yaptığını, kendi bakanlığının da 2013- 2014 yılında fırtına gibi eseceğini söyleyerek, "İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi. İzmir'i seviyoruz. 2013 -2014 yılında İzmir'de bakanlık olarak fırtına olarak eseceğiz. Yüzlerce dereyi ıslah ettik. Bin günde bin gölet kapsamında İzmir'de 44 gölet ve sulamasını yapacağız. İzmir'e bereket yağacak. İzmir'e şu anda 55 müjdeyle geldim. Bunların içinde DSİ'nin 50, Orman Teşkilatı Doğa Koruma Parklar Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yatırımları var. Bazıları, Karaburun Karareis Barajı, Seferihisar Ürkmez Sulaması, çok sayıda gölet, 4 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. İzmir'i yemyeşil yapacağız. 11 otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kuracağız. Çünkü burada tarım, turizm çok önemli. İstasyonların toplam bedeli 700 milyon lira" dedi.

2 METRE ÇAPINDAKİ İSALE HATTI BU YIL BİTECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Erdoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "2060 yılına kadar İzmir'in su sorununu çöz bunların çözeceği yok" dediğini, bu sözleri üzerine Gördes Barajı'nı yıldırım harekatı ile 2008 yılında bitirdiklerini, 2 metre çapında borularla İzmir'e yılda 59 milyon metreküp memba suyunu getirdiklerini söyledi. Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 66 kilometrelik isale hattını yapamadığını öne sürerek, onu da bakanlık olarak bu yıl içinde tamamlayacaklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu'na şenliğe katılımı nedeniyle plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber