Gül, üniversite hocalarına maaş desteği istedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de kurulan Abdullah Gül Üniversitesi'nin tanıtımında gazeteci ve yazarlarla biraraya geldi. 'Hoca kaliteli olursa eğitim de kaliteli olur' diyen Gül, Kayserili hayırseverlerden bina yapımı yerine üniversitedeki hocalara maaş desteği istediğini söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül, üniversite hocalarına maaş desteği istedi

Abdullah Gül Üniversitesi, bu yıl kapılarını açıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ilk etapta 125 öğrenci alacak üniversitenin Sümer Kampüsü'nde eğitimle ilgili gazeteci ve yazarlarla biraraya geldi. Kendi adını taşıyan üniversitenin eğitimde fark yaratmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlerden bina değil, hocalara maaş desteği istediğini anlattı. Gül, 'Kaliteli eğitim kaliteli hoca ile barakada bile olur' dedi. Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da Gül'e hocalık teklifi götüreceğini söyledi. 2007 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi girişimiyle kurulan üniversite Kayseri'deki, 4. üniversite oldu.

BARAKADA DA KALİTELİ EĞİTİM OLUR

Cumhurbaşkanı Gül, kendi adını taşıyan üniversitenin kampüsünde düzenlenen toplantıda 4 üniversitenin rektörünü dinledi. Ardından eğitimle ilgili gazeteci ve yazarlarla bir süre sohbet eeden Gül, eğitim ve üniversite ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Gül'ün yeni üniversiteye isminin verilmesi önerisi getirilince bir şartı olmuş: Eğitimde fark yaratılması ve uluslararası seviyede rekabet edebilecek kaliteli bir eğitimin verilmesi. Sohbetinde de kaliteli eğitimin altını çizen Gül, bunun da ancak kaliteli hoca ile mümkün olabileceğini söyledi. Bir zamanlar ikamet ettiği evinin yakınındaki devlet okulunu örnek gösteren Gül, okulun fiziki imkanlarının barakayı andırmasına rağmen velilerin kaliteli eğitim nedeniyle her yıl çocuklarını bu okula kayıt ettirmek için birbiriyle yarıştığını anlattı. Kayseri'de hayırseverliğin önemli olduğunu, insanların eğitim kurumlarıyla övündüğünü hatırlatan Gül, kendisinin de üniversiteyle ilgili olarak hayırseverlerden önemli bir ricasının olduğunu ifade etti. Gül, hayırseverlerden bina yapımı yerine üniversite hocalarına maaş desteği verilmesini talep ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaskanı Abdullah Gül, Kayseri ziyaretinde eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi'nin de açtı.


Profesörler 20 bin TL alacak

Abdullah Gül Üniversitesi en önemli gücünü AGÜ Destekleme Vakfı'ndan alacak. (AGÜV) Vakıf, üniversitede görev yapmayı kabul eden ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış hocalara devletin verdiği maaşın yanı sıra piyasa koşullarına göre destek maaşı da ödeyecek. Bugün devlet üniversitesinde görev yapan bir profesör ortalama 4-6 bin TL arasında maaş alırken AGÜ'de bu rakam 20 bin TL'ye kadar çıkacak.

DİPLOMA VE UNVAN DÖNEMİ BİTTİ

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirilen Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise Cumhurbaşkanı Gül'ün kızı Kübra Gül'ün de mezun olduğu Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde görev yapıyordu. Bir endüstri mühendisi olarak yeni bir üniversite tasarlamak üzere işbaşına gelen Sabuncuoğlu, göreve gelir gelmez antropologlarla çalışmaya başladığını ve Türkiye'de ÖSS'de ilk 1000'e giren başarılı öğrencilerin niçin Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversiteleri tercih ettiğini araştırdıklarını anlattı.

Sabuncuoğlu, önümüzdeki günlerde de üniversitenin iskeletini oluşturmak üzere alanında uzman isimlerin katılımıyla arama konferansı yapacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Türkiye'de yüzde 100 İngilizce eğitim veren 4 üniversiteden biri olacak Abdullah Gül Üniversitesi'nin diplomalı işsiz yetiştirmek yerine hayal kurabilen, teknoloji üretebilen gençler yetiştirmeye odaklanacağını vurguladı. Sabuncuoğlu, 'Diploma ve unvan devri bitti. Kişisel beceri ve yetkinlikler dönemi başladı' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber