Erdoğan: Hiçbir hastane kapısını vatandaşıma kapatamaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu dönemde hiçbir devlet hastanesinin, kapısını vatandaşa kapatamayacağını bildirerek, "Hiçbir hastane, alacak vesilesiyle hastalarımı geri çeviremez. Çevirdiği anda hemen ilgili birimlerimize lütfen ulaşsınlar. Takipçisi biz oluruz" dedi.

Erdoğan, üç çocuğu kuş gribinden ölen Doğubeyazıtlı Zeki Koçyiğit'i TBMM'de AK Parti grup odasında kabul etti.

Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, yaşanılan kuş gribi vakasında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde Zeki Koçyiğit'in dört yavrusundan üçünün kaybedildiğini hatırlatarak, "Allah rahmet eylesin. Bu acı, sadece Koçyiğit ailesinin bir acısı değildi, milletçe hepimizin acısıydı" dedi.

Zeki Koçyiğit'i telefonla arayarak acısına ortak olmak istediğini anlatan Erdoğan, "Dördüncü acımız, yine Doğubeyazıt'ta Fatma Özcan kızımızı kaybetmemiz. Özcan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin" diye konuştu. Özcan ailesiyle de görüşeceğini bildiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu hafta sonunda da Ağrı milletvekillerimiz, ailenin ziyaretine gidecek. Tabii bu acılı andan sonra Zeki Koçyiğit, 'ne isteğin var' dediğimiz zaman benden ilk etapta dördüncü yavrusunun okutularak yetiştirilmesini istedi bizden. Tabii ki anlamlı bir tespitti. 'İnşallah. O yavru bizim yavrumuz. Elimizden geleni yapacağız. En iyi şekilde okutup, yetiştireceğiz' dedik.

Kendileri de bu noktada, Ankara'ya yerleşmeyi tercih ettiler. İnşallah Ankara'da kendilerine imkanları hazırladık, hazırlıyoruz. Yavrusunu burada okutup, inşallah hayırlısıyla ülkemize kazandıracağız, yetiştireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber