Karatay'da ekmek fırınları ve kasaplar denetlendi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırınların ve kasapların denetimini sürdürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karatay'da ekmek fırınları ve kasaplar denetlendi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırınların ve kasapların denetimini sürdürüyor.

Karatay Belediyesi Zabıta ekipleri ile Tarım İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü esnaf denetimleri sürüyor. Ekipler, Karatay ilçesindeki kasap ve ekmek fırınları denetimini sıklaştırarak sağlıksız ortamlarda yapılan üretimler ve güvenilir olmayan ürünleri satmamaları konusunda iş yeri sahiplerine uyarılarda bulunuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, denetimlerdeki amaçlarının vatandaşın huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun alışveriş yapmalarını sağlamak ve esnafları bilinçlendirmek olduğunu ifade etti. Karatay Tarım İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan denetimlerde genellikle işyeri çalıştırma ruhsatı, ekmek gramajları, genel temizlik ve sağlık muayene cüzdanlarında portör muayeneleri kontrol edilerek kurallara uygun üretim yapmayan işletmelerin eksiklerini gidermeleri hususunda uyarıldığını kaydeden Başkan Hançerli, "Yapılan denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri uyguluyoruz. Halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek için de çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Özellikle ekmek fırınlarının imalathane bölümlerini de denetleyen ekiplerin, kontrollerde eksik görülen kısımların mevzuata uygun hale getirilmesi için süre verildiğini dile getiren Başkan Hançerli, gerçekleştirilen kontrollerin artarak devam edeceğini, kurallara riayet etmeyen işyerleri hakkında cezai işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber